L'illa dels llibres

El 17è premi de literatura jove ja compta amb dues novel·les guanyadores.

Serena de Dolors Garcia i No està escrit a les estrelles, de John Green Premi Protagonista Jove 2013.
protagonista jove
Les dues novel·les han estat triades després de les valoracions d’un jurat format per gairebé  6.000 joves lectors El premi el lliura el  Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)
Les obres guanyadores de 17è Premi Protagonista Jove han estat:

Categoria 13‐14 anys
Serena, de Dolors Garcia Cornellà, editat per Cruïlla.
Serena és una novel·la sobre les adversitats i la supervivència escrita per Dolors Garcia,autora d’uns cinquanta llibres infantils i juvenils.
Ambientada a l’any 1428, a la ciutat de Barcelona, compta amb Serena com a protagonista. Una noia que  viu amb la mare i les seves germanes que treballen molt per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates.
Però el dia de la Candelera, mentre són a l’ofici de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat. A la mare de la Serena li cau una pedra al cap i mor, i la noia queda sola amb sis germanes, la més petita acabada de néixer.
La Gelvira, una llevadora amiga de la família, l’ajuda a ocupar-se de les germanes, li ensenya l’ofici de llevadora i l’anima cada vegada que la noia s’enfonsa i pensa que no se’n sortiran.
La Serena ha de fer front a moltes situacions adverses,  cuidar de la seva familía i aconseguir els diners pel rescat del seu pare.

 

Categoria 15‐16 anys.
No està escrit a les estrelles, de John Green, traduït al català per Laia Font i Mateu, editat per Estrella Polar.

John Green a No està escrit a les estrelles, tracta el tema d’una malaltia terminal amb tendresa i esperança.
Hazel és la protagonista de Bajo la misma estrella. Acaba de fer 16 anys i té càncer. El tractament ha aconseguit reduir el seu tumor de forma gairebé miraculosa, però és una malaltia terminal.
Els metges no poden dir-li quant temps li queda; només sap que ha de viure enganxada a un tanc d’oxigen i sotmesa a continus tractaments. Però la seva vida dóna un canvi important quan coneix a Gus Waters.

John Green ofereix  una novel·la sobre com aprofitar la vida al màxim i  gaudir dels qui més estimes.

Exit mobile version