Edward Rutherfurd novel·la la història de la ciutat de Paris

Després de Londres i New York, l’escriptor publica una novel·la sobre la ciutat francesa.

Paris

Edward Rutherfurd s’ha especialitzat en novel·les històriques que narren l’origen de grans ciutats, combinant fets  històrics amb personatges reals i d’altres  creats per l’escriptor anglès.
Ara és la ciutat de Paris la protagonista del nou lliurament de Edward Ruthefurd.

A París, la novela (Roca editorial, 2013), descobrirem els grans aconteixements de la capital francesa a través de la mirada de quatre famílies franceses, els  De Cygne, Blanchard, Le Sourd i  Gascon, que representen diferents classes socials i que les seves vides es relacionaran durant segles i que en ocasions defensaran els mateixos interessos i en d’altres moments seran rivals

paris edward rutherfurdDe Cygne són aristòcrates que ha viscut ben a prop  amb els poderosos de la cort o del govern al llarg dels segles, els Blanchard sempre han estat negociants i artistes que representen la classe burgesa que s’ha anat gestant al llarg dels últims segles a Europa.

Per la seva banda,  els Li Sourd són la família de classe baixa  i els representants de la qual prendran partit en les grans revolucions franceses i finalment els Gascon són la família d’obrers que participaran en la construcció dels monuments emblemàtics de París, com la Torre Eiffel o l’estàtua de la Llibertat.
A la novel·la d’Edward  Ruherfurd serem testimonis  de la construcció de Notre Dame fins a la revolta del maig de 1968 passant pel cardenal Richelieu, la revolució francesa, la Belle Epoque, l’exposició Universal de 1868, la primera i segona guerra mundial amb l’ ocupació nazi de la ciutat.
Els personatges creats per Rutherfurd conviurean amb d’altres de reals com l’escriptor Hemingway, Chanel, Richelieu, Eiffel, Monet, o De Gaulle.

Edward Rutherfurd també és autor de Príncipes de Irlanda, Rebeldes de Irlanda, Rusos, Sarum  i amb les seves novel·les ens ofereix  una alternativa  a les guies de viatge tradicionals