L’escriptor publicarà al novembre la nova novel·la “1969”, però al juny l’editorial reedita “El silenci dels arbres”, una de les grans obres d’Eduard Márquez.

L’Altra Editorial ha fet l’anunci del fitxatge d’Eduard Marquez, l’editora Eugènia Broggi a través d’una carta ha destacat que es tracta “de les millors notícies que hem tingut a l’editorial des que vam començar. Són molts anys de complicitats, de compartir lectures, converses, conxorxes i dinars, i és un enorme privilegi poder tornar a treballar amb ell colze a colze en un projecte tan ambiciós com 1969 i en un rellançament tan necessari com El silenci dels arbres.”

Gairebé vint anys després de la seva publicació, L’Altra Editorial publicarà al juny la reedició de la novel·la El silenci dels arbres. Ambientada a Sarajevo durant el terrible setge que va patir la ciutat, El silenci dels arbres va ser, finalista del Premi Llibreter l’any 2004.

L’editora Eugènia Broggi qualifica l’obra escrita “ Amb una ploma pausada i habilíssima, i una prosa lúcida i transparent, Márquez converteix el dolor en denúncia, en un cant a la vida i a la llibertat, i ofereix un homenatge meravellós a la imaginació i a la memòria”. Afirma que  “rellegit avui, El silenci dels arbres manté intacta la seva vigència i la seva força literàries, i és per això que vam decidir recuperar-la.”

Haurem d’esperar al 2 de novembre per llegir la nova novel·la “1969” on Eduard Marquez segons informa l’editorial, narra la Barcelona d’aquell any en tota la seva complexitat i pluralitat d’aspiracions i de somnis més o menys col·lectius: el combat polític, de l’extrema dreta a l’extrema esquerra, amb armes i sense; la lluita obrera, veïnal i estudiantil; les reivindicacions de les dones, dels homosexuals i dels presos; l’experimentació artística; el rupturisme familiar i sexual; la reivindicació ecològica; la recerca espiritual, i la conquesta del carrer i dels espais públics amb manifestacions, festes i concerts. El retrat d’una ciutat convençuda que un altre món era possible, que la revolució que havia fracassat en altres llocs podia tenir una última oportunitat aquí; unes aspiracions i somnis que van acabar en decepció i que, justament per això, són un motor literari de primera magnitud, potser el més potent de tots.

Eduard Márquez  és autor de llibres infantils i juvenils i de les novel·ls, Cinc nits de febrer, El silenci dels arbres ─finalista del Premi Llibreter 2004─, La decisió de Brandes ─Premi Octavi Pellissa 2005, Premi de la Crítica Catalana 2006 i Premi Qwerty 2007─ i L’últim dia abans de demà  Premi L’Illa dels Llibres 2011 i finalista del Premi Crexells 2012). Els seus llibres han estat traduïts a l’alemany, anglès, castellà, francès, italià, portuguès i turc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here