Editors i llibreters volen proposar a la UNESCO que declari la diada de Sant Jordi Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

El Conseller de Cultura Santi Vila ha comentat aquesta possibilitat en una entrevista a La Xarxa Ràdio a més d’anunciar que el departament posarà en marxa un pla per protegir les llibreries emblemàtiques.

Sant Jordi 2016
El Conseller ha destacat que editors i llibreters ‘estan gestant aquesta iniciativa i que els agradaria impulsar-la com a societat civil, la qual cosa és una iniciativa excel·lent que tindrà tot el nostre suport”.

Una possible declaració per part de la UNESCO se sumaria a les que ja ostenten la Patum de Berga, els castells i les Festes del Foc dels Pirineus, serviria segons ha declarat el Conseller de a Generalitat per “projectar encara més al món que a Catalunya, el dia de Sant Jordi, té lloc un esdeveniment singular i extraordinari, vinculat a la cultura i a la identitat i que, a més, entén tothom per la seva vinculació amb les commemoracions de les morts de Shakespeare i Cervantes”.

També comentat la necessitat de consensuar amb tots els sectors implicats fórmules que permetin aprofitar i distribuir millor l’efecte de Sant Jordi els dies previs a la diada. “Hi ha idees sobre la taula que s’han de meditar, consensuar i madurar”.