La publicació de l’obra no arribarà fins a la primavera del 2019.

A Capitalisme i democràcia 1756-1848. Com va començar aquest engany és una obra inèdita que l’autor treballava des de feia temps i va deixar escrit que es publiqués després de la seva mort.

A l’obra Fontana assegurava “Vivim en un món en què la majoria dels estats són democràcies parlamentàries basades en constitucions que garanteixen els drets i les llibertats de tots els ciutadans, però on els governs elegits es cuiden sobretot d’afavorir els interessos econòmics de les grans empreses i dels més rics’’. L’historiador assenyala que ‘La vida política es fa públicament en termes dels problemes que afecten el conjunt dels ciutadans, mentre la trama de la legislació que afavoreix els interessos del capital financer i dels grans empresaris es manté discretament en l’ombra.’’

Finalment assegura que ‘El resultat és que aquests governs que hem elegit entre tots perquè prometien vetllar pel nostre benestar s’han convertit finalment en còmplices tolerants d’un procés que afavoreix l’enriquiment d’un petit grup a costa de la majoria i que engendra amb això una societat cada vegada més desigual’’.

L’objectiu de l’obra que Edicions 62 publicarà en català  i Crítica en castellà a la primavera és ‘explicar com va començar aquest sistema.”

Josep Fontana va morir el 28 d’agost i va ser guardonat per la qualitat de les seves publicacions.
Era autor de La història dels homes (2000), Aturar el temps (2005), De en medio del tiempo (2006), La construcció de la identitat (2006), Historia de España, vol. 6: La época del liberalismo (2007) L’ofici d’historiador (2010), Por el bien del imperio. Una historia del mundo desde 1945 (2011), El futuro es un país extraño. Una reflexión sobre la crisis social de comienzos del siglo XXI (2013).

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here