Edhasa recupera la història del creuer Atlantis.

Bajo diez banderas
B. Rogger i W. Frank
Edhasa
446 pàgines.

L’editorial Edhasa ha publicat, Bajo diez banderas. l’obra que explica l’odissea del creuer nazi Atlantis durant la Segona Guerra Mundial.

Durant al Segona Guerra Mundial la flota alemanya amb prou feines disposava d’unitats llestes per al combat. Però comptava amb alguns submarins, els vaixells auxiliars adaptats a objectius bèl·lics i alguns creuers lleugers.
Entre aquests creuers va destacar la tasca realitada per l’Atlantis, que camuflat com simple vaixell mercant, es va especialitzar a atacar mercants aliats i va arribar a capturar o enfonsar 22 d’ells.

El vaixell adoptava nacionalitats diverses segons on operava. En unes poques hores el vaixell, estant en alta mar, era pintat gairebé sencer, el casc, les xemeneies, els pals, qualsevol detall amb tal de convèncer a la resta, que efectivament es tractava d’un vaixell amic.
El capità Bernhard Rogge i l’escriptor Wolfgang Frank van escriure el seu dia la història de l’Atlantis i dels 602 dies i dels 160.000 kms que el creuer va recorrer durant la Segona Guerra Mundial, fins que va ser enfonsat pel creuer pesat HMS Devonshire el 22 de Novembre de 1941.
L’editorial Edhasa recupera el llibre de la narració, que fa uns anys va ser portada a la pantalla, amb Charles Laughton i Van Heflin.