Nou número gratuït de la la revista digital
Descarrega’t la revista  

L’escriptora Coia Valls assegura a L’Illa dels llibres que “Fer les coses com s’han fet sempre, només ens porta al mateix lloc”. Valls publica “L’alquímia de la vida” i li dediquem una àmplia entrevista sobre la novel·la ambientada al segle XV , però que podem veure certs paral·lelismes amb l’actualitat. L’escriptora catalana vol dedicar la novel·la a totes aquelles persones pioneres, valentes i creatives, motors reals de l’evolució del món.

Don Winslow ha reivindicat “El Quixot” i altres clàssics com els orígens literaris de la novel·la negra. L’escriptor nord-americà ha estat el darrer guardonat del Premi Pepe Carvalho que lliura el festival BCNegra i ha manifestat que “Sense Don Quixot no existiria la novel·la negra moderna”.

La col·lecció de novel·la Crims.cat celebra el seu desè aniversari i ha presentat els nous projectes. L’Illa dels Llibres conversa amb l’editor Àlex Martín per fer balanç dels deu anys del segell de novel·la negra en català. També recordem els deu anys de l’editorial Raig Verd i els seus tres grans èxits: Tardor, d’Ali Smith; Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin i Un mag de Terramar, també de Le Guin.

Dediquem un article a la renovada editorial Navona de la mà de l’editor Ernest Folch, que ha presentat interessants novetats i col·leccions.

R. J. Palacio abandona la seva zona de confort literària que ha estat Wonder i publica “Poni” un western protagonitzat per Silas, un nen de dotze anys que un bon dia, molt entrada la nit,hi apareixen tres genets desconeguts decidits a endur-se’n el seu pare. Us oferim els dos primers capítols de la novel·la. Sense oblidar els articles d’opinió de Martí Gironell i Núria Pradas.

Jordi Milian
Director de L’Illa dels Llibres
www.illadelsllibres.com

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here