Diari d’en Greg, tot un fenomen editorial.

Més de  90 milions d’exemplars venuts arreu del món.

‘Un dia seré famós, però ara, de moment, m’he quedat encallat en una classe de secundària amb un grup d’idiotes”.
Amb aquesta frase es presentava fa uns anys en Greg, el personatge creat pel dibuixant Jeff Kinney.

Ara en Greg ja és famós i el seus diaris s’han convertit en tot un fenomen mundial amb més de  90 milions d’exemplars venuts arreu del món.
Aquestes dades van fer que a l’any 2009, la revista Time  va incloure Jeff Kinney  entre les 100 persones més influïents del món.

L’èxit  es basa en  unes   històries originals, iròniques, directes i  molt divertides, on en Greg se’ns presenta com un antiheroi que els lectors aniran descobrint gràcies a les anotacions que fa en el seu diari personal.
Jeff Kinney va començar a publicar aquest diari a internet a l’any 2004. L’èxit d’aquella pàgina web i les bones crítiques el van animar a adaptar aquelles històries a format llibre.

De moment s’han publicat sis diaris en català i castellà.
Diari del Greg 6. SOS Atrapat en família!
Estrella Polar/Molino.
A l’escola d’en Greg han aparegut unes pintades que tot va sospitar que ha estat obra d’ell.
Una  nevada inesperada fa que s’anul·lin les classes, però en Greg s’haurà de quedar a casa atrapat amb la seva família.

 

Diari del Greg 5. La crua realitat
Fer-se gran, quin pal! Noves aventures de Diari del Greg
El Greg Heffley sempre ha tingut pressa per fer-se gran. Però, ser gran realment mola?

Ara, el Greg, ha de començar a anar a festes on també hi ha noies, ser més responsable i assumir els canvis que implica créixer, i tot plegat, sense el seu millor amic, el Rowley, al costat.

Diari del Greg 4. Quina calda
Tres mesos per fer el gos!
Són les vacances d’estiu, fa un temps esplèndid, i tothom s’ho està passant bomba jugant al carrer. En Greg s’ha tancat a casa, i juga a videojocs amb les persianes abaixades.

En Greg, un mandrós per naturalesa, té la intenció de passar tot l’estiu fent el gos. Però la seva mare té un concepte molt diferent de les vacances… ella pensa més aviat en fer moltes activitats a l’aire lliure amb tota la “familieta reunida”.

Diari del Greg 3. Això és massa!
En Greg torna a pringar sense fer ni brot!
Greg Heffley no canviarà mai i sempre serà un pringat total. I algú hauria d’explicar-ho al seu pare. Per que sabeu què passa? Al Frank Heffley se li ha posat al cap convertir el seu fill en un homenet i per això l’apunta a tota mena d’activitats físiques i coses de nois.

Ja us podeu imaginar que el Greg se les empesca totes per despistar el seu pare. Però malgrat tot, quan li diu que el pensa enviar a l’acadèmia militar, el Greg s’adona que, o s’espavila tot solet…o l’espavilaran de valent!

Diari del Greg 2. El Rodrick mana
Facis el que facis, no preguntis al Greg Heffley què va fer durant les vacances d’estiu, perquè d’això no en vol parlar ni de conya.
Tan bon punt comença el nou curs, el Greg només desitja oblidar els últims tres mesos… però sobretot un fet en particular.
Per desgràcia seva, el seu germà gran, el Rodrick, ho sap tot sobre l’incident que el Greg vol mantenir en secret i l’utilitza per fer-li la punyeta. Però de vegades els secrets s’escampen… sobretot quan hi ha un diari pel mig.

Diari del Greg 1. Un pringat total
Ser quasi adolescent pot resultar molt molest. Ningú ho sap millor que el Greg Heffley, immers en el dur ambient del l’institut, on els xavalets que encara no han fet l’estirada han de compartir els passadissos amb ganàpies que ja s’afaiten dues vegades al dia. El llibre que va iniciar l’èxit de La sèrie.