De l’11 i el 17 de maig en la XXVII edició del Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

Més de cent autors participaran  al  Barcelona Poesia 2011. Entre aquests autors destaquen Juan Gelman, Jerome Rothenberg, Arnaldo Antunes, Pamela Z, Luis Alberto de Cuenca i Joan Margarit.
Més de 40 propostes gratuïtes  en més de 30 espais.

Aquest any el festival explora els vincles entre música i poesia, cosa que ha determinat una àmplia presència de músics en el programa Lee Ranaldo, guitarrista del grup rocker novaiorquès Sonic Youth, l’artista nord-americana d’arrels gregues Diamanda Galás, el músic tribalista i poeta brasiler Arnaldo Antunes, la compositora i performer americana Pamela Z, l’Orquestra Mecànica de Cabo San Roque, i el grup barceloní Za! il·lustraran aquesta complicitat entre música i poesia.
La tradicional Nit de Poesia del Palau de la Música, que serà, el dia 11, el punt de partida de Barcelona Poesia 2011, comptarà amb la presència de Jerome Rothenberg, Arnaldo Antunes, Kgafela oa Magogodi, Pamela Z, Luis Alberto de Cuenca, Kirmen Uribe, Valentí Puig, Vicenç Altaió i Núria Martínez Vernis.
Una de les novetats de la present edició és la incorporació a Barcelona Poesia del premi de poesia dels Jocs Florals, que ha recaigut en el poemari La tempesta, d’Albert Roig, que recollirà el que és un dels guardons de poesia més antics d’Europa, que es remunta a l’Edat Mitjana.
En la present edició continua la col·laboració de les biblioteques de Barcelona amb el Festival, amb l’organització de xerrades i recitals. De la mateixa manera, set llibreries de la ciutat (La Central, Documenta, L’Espai Mallorca, Catalonia, Laie, Bertrand i Taifa) acolliran recitals i regalaran un exemplar de l’Anuari poètic a tots els qui comprin un llibre de poesia.
En el marc del Festival s’iniciarà la celebració de l’Any Milosz a Catalunya, amb el qual es commemora el centenari del naixement del poeta polonès Czeslaw Milosz, Premi Nobel de Literatura el 1980.
El poeta argentí Juan Gelman (Buenos Aires, 1930), Premi Cervantes el 2007, serà l’encarregat de tancar Barcelona Poesia el dia 17, amb un recital poètic únic al teatre Romea.

 Podeu consultar el programa d’activitats a la pagina web de Barcelona Poesia 2011.