‘Cuentos’ i ‘Falconer’, John Cheever per partida doble.

L’editorial RBA publica Cuentos i Falconer, l’última gran novel·la de John Cheever.

 

‘Un realista amb màgia’, així definia Philiph Roth a John  Cheever.
Ara l’editorial RBA recupera dos llibres importants en la carrera literària de l’escriptor nordamericà, considerat una  un dels grans clàssics de la literatura del segle XX .

John Cheever  va nèixer a Quincy, Massachusetts l’any  1912. Va morir l’any 1982 a   Ossining, Nova York  i durant la seva trajectòria literaria va destacar com a contista i novel·lista .
La seva obra es centra sobretot en  les obsessions i les pors de la classe mitjana nord-americana que habitava  als afores dels grans centres urbans.  És autor de Crònica dels Wapshot, L’escàndol dels Wapshot  i l Falconer, però  la seva consagració definitiva li va arribar en 1978 amb The Stories of John Cheever, on reunia els seus  millor relats.

Ara l’editorial RBA recupera els seus contes a Cuentos completos on Cheever va demostrar la seva capacitat literaria amb uns relats breus que el situen entre els més grans de la literatura nordamericana.

També podem oblidar   Falconer, la darrera obra publicada per l’autor i que ara l’editorial RBA també recupera en el seu catàleg.

Sobre Falconer, John Cheever va escriure ‘ “Empleé la prisión como metáfora del confinamiento, algo que sólo he experimentado personalmente cuando me he encontrado atrapado en ascensores o retenido en aeropuertos (en especial si no hablaba el idioma local). También me he visto prisionero de contratos emocionales y eróticos (…) La drogadicción es otra metáfora del confinamiento, en el sentido de pérdida de libertad. En Falconer mostré a un individuo intentado recuperar la posesión de sí mismo”.