Cristina Fallarás premi Hammet amb ‘Las niñas perdidas’

El premi s’ha concedit en el marc de la Setmana Negra de Gijón.


L’escriptora Cristina Fallarás ha obtingut, per unanimitat del jurat, el premi Hammett a la millor novel·la negra en llengua castellana amb ‘Las niñas perdidas’, guardó

En aquesta obra, l’autora presenta una Barcelona que s’allunya del turisme i els anuncis institucionals amb una novel·la protagonitzada per l’experiodista i detectiu Victòria González, amb un avançat estat de gestació que no li impedirà assumir un anònim encàrrec per trobar dues germanes desaparegudes, de 6 i 8 anys. Una d’elles, ja assassinada brutalment; l’altra, en parador desconegut.

El jurat d’aquest guardó esta format per Carlos Zanón, Javier Márquez Sánchez i Fernando Marías.

Han quedat finalistes les novel·les ‘Kryptonita’, de Leonardo Oyola; ‘Norte’, de Edmundo Paz Soldán; i ‘Un jamón calibre 45’, de Carlos Salem.


‘La niñas perdidas’ premi Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial 2011

La novel·la va ser guardonada l’any 2011 amb el premi L’H Confidencial, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial.

‘La niñas perdidas’ (Roca editorial)  narra la investigació de la desaparició de dues germanes de tres i cinc anys, que es converteix en un recorregut pels baixos fons de la Barcelona més canalla, on la pedofília, el tràfic de drogues i la pornografia infantil són moneda corrent.

L’autora aprofundeix, a més, en el tema de la maternitat, l’abandonament infantil i el consum d’estupefaents a l’actualitat.