Criadas y señoras, el bestseller de Kathryn Stocket.

La cartellera de cinema continua oferint adaptacions de bestsellers. La novel·la Criadas y señoras de Kathryn Stockett ha estat adaptada al cinema per Tate Taylor

L’editorial Maeva ha publicat la novel·la en format butxaca després de convertir-se en un bestseller internacional. El mes de febrer de 2009, l’editorial Putman va rebre la primera  novel·la de l’escriptora Kahtryn Stockett. Després de vendre més de 250.000 exemplars en menys de dos mesos, finalment va arribar a la xifra de 3 milions de llibre venuts.
La novel·la i la pel·lícula estan ambientades en el Mississipí dels anys anys 60.  El racisme i la segregació racial formen part dels ingredients de la novel·la que ofereix una bona radiografia de les relacions existents entre les servents negres i les senyores blanques a qui servien.
Protagonitzada per la jove Skeeter, torna a casa després d’estudiar a la universitat i amb l’objectiu de ser escriptora. Decideix entrevistar les dones negres de la zona per conèixer la seva relació amb les grans famílies del Sud i el tracte que reben.
Skeeter coneix a Aibeleen, una criada negra que anirà informant de la situació viscuda i denunciar la segregació racial que viuen.
La pròpia escriptora va nèixer l’any 1969 a Mississipi i va ser criada per una servent negre, que la va cuidar fins a la seva mort.
Tate Taylor dirigeix la pel·lícula amb Emma Stone,  Jessica Chastain i Viola Davis com a protagonistes.

 

 

 

 

 

2 COMENTARIS

Comments are closed.