Corrupció i cobdícia a ‘Sicília sense morts’ de Guillem Frontera

La corrupció i la cobdícia són els temes principals que apareixen a ‘Sicília sense morts’, la nova novel·la de l’escriptor Guillem Frontera, que torna a situar l’acció a Mallorca.

sicília sense mortTot i que a l’inici de la novel·la ens adverteix que no hem d’establir paral·lelismes entre la realitat i el que s’explica a l’obra, està clar que els temes de corrupció política estan a l’ordre del dia.

‘’La tercera rata morta li havia arribat directament al despatx de Presidència del govern autonòmic, per correu certificat i, com sempre amb un remitent fals-carrer Mata-setzes. Anava adreçada al seu nom i amb dos avisos: FRÀGIL i PERSONAL.’’

El president de la Comunitat Autònoma, José Antonio Bergas, rep una rata morta dins d’una caixa de plom, sense saber-ne la procedència.

‘Tu reps, es deia, una rata morta a ca teva en una capsa embolicada en paper de la millor joeria de l’illa, acompanyada d’un ram de flors, i sents com l’animal podrint-se, té un poder absolut sobre la bellesa i les coses bones de la vida. Una rata morta que t’arriba de part d’un desconegut te pot paralitzar, s’instal·la en el teu interior, t’endinsa l’ànima en la foscúria, mai no deixes de sentir-la, et preguntes en quin racó del cervell s’maga en aquest mateix moment, de sobte irromp en el teu son, ha cobrat vida i es disposa a recórrer les teves venes fins arribar al cor i rosegar-lo, rosegar-lo sota la teva mirada de glaçat espant…’’

Les pors davant les amenaces anònimes comencen a fer el seu efecte i van apareixen tot un seguit de personatges que val la pena destacar com la del periodista Mateu Llodrà, que als seus seixanta anys viu entre Barcelona i Mallorca, decidirà ajudar a una jove periodista en la investigació del cas.

Les amenaces augmenten i la galeria de personatges corruptes i de dubtosa lleialtat van circulant en una novel·la que podríem qualificar de thriller. Polítics, empresaris, periodistes i màfies formen part d’una novel·la que destaca pel seu ritme i també per certes similituds amb la realitat amb ingredients del millor thriller.

‘’Al capdavall, la feina de governar implica dedicar el setanta per cent del teu temps a rebre persones que et demanen coses  a les quals t’has de negar adduint raons amb fonament o sense’’.

 

L’editorial fundada per Joan Sales, Club Editor és l’encarregada de la publicació de Sícilia sense morts  en català i en castellà.