L’escriptor i periodista Martí Gironell autor de ‘Strappo’, ‘L’últim heroi’, ‘El pont dels jueus’ entre d’altres novel·les publica un relat inèdit amb motiu dels 10 anys de L’Illa dels Llibres.

marti-gironell-bannerLA CONSULTA

-Sap què passa doctora que estic… estic desbordat!- va reconèixer mentre deixava anar un bufet i s’estirava al divan.  Era un sofà baix, d’escai marró, sense respatller, guarnit de coixins solts, que estava col·locat contra la paret de la consulta.

-I ara, per què?- li va respondre la metgessa amb una veu suau i un to conciliador.- No es capfiqui. Relaxi’s i expliqui’m per què està tan neguitós? No se m’angoixi.Parli-me’n. Estic segura que si ho treu, si ho verbalitza, se sentirà molt millor.

-Oh no me’n parli d’aquesta paraula!- va protestar.

-Quina?- Va fer amb un deix d’estranyesa i sorpresa la doctora.

-Millor.

-Però, per què?

-Doncs precisament per això!- insistia el pacient- Per la responsabilitat que suposa sempre haver de mantenir el llistó ben alt, d’ aquesta excel.lència, d’haver de ser el millor en tots els aspectes- i va sospirar, abatut- …és molt cansat.- va tornar a admetre- No sé si ho podré aguantar. Sap? Ja fa temps que m’ho plantejo i ja veig que és el meu destí que està escrit així que ho porto gravat aquí dins- i es tocava el cor- però què vol que li digui per molt que ho entengui noto que em falten les forces, que flaquejo i que… -va deixar anar un altre sospir, aquest més llarg i profund- … i que no sé perquè em trobo així, precisament ara.

-Pels símptomes que descriu, el que li passa és normal i fins i tot comprensible-li va assegurar la doctora que somreia- No s’amoïni, no hi doni més importància. No deixi que els pensaments negatius li ennuvolin la voluntat d’excel.lir. Cregui’m, tot el que li passa és natural, és fruit de ser qui és, li passa el que li passa perquè vostè és el número deu. I que per molts anys, sigui així! L’únic que li recepto és que surti a celebrar-ho. És el millor que pot fer!- va sentenciar la doctora.

Martí Gironell, 2006