L’escriptor de novel·la negra ha mort d’un infart als 51 anys. Va rebre diversos guardons del gènere com el Premio Dashiel Hammett o el Café Gijón.

L’anunci de la seva mort ha coincidit amb el que dia que l’editorial Alrevés anunciava la reedició de la novel·la La estrategia del pequinès. L’obra va impulsar ara fa deu anys la carrera de l’escriptor canari que va aconseguir rebre els elogis dels lectors i de la crítica aconseguint premis com el Dashiel Hammett. La novel·la va ser adaptada al cinema  l’any 2019 de la mà d’Emilio Quiroga amb Unax Ugalde i Kira Miró com a protagonistes.

Alexis Ravelo debutava amb la novel·la Tres funerales para Eladio Monroy  per continuar amb les obres Solo los muertos, Los tipos duros no leen poesía, Morir despacio, El peor de los tiempos i Si no hubiera mañana.

També era autor de Las flores no sangran, La otra vida de Ned Blackbird, Los milagros prohibidos, La ceguera del cangrejo,  Un tío con una bolsa en la cabeza i Los nombres prestados. Obres publicades a les editorials Alrevés i Siruela.  La darrera novel·la, Los nombres prestados publicada l’any 2021 va rebre el premi  Café Gijón.

L’editorial Alrevés ha lamentat en un comunicat la mort de l’escriptor.
“Amb infinita tristesa rebem la notícia de la defunció de l’autor, però per sobre de tot del nostre gran amic Alexis Ravelo. No hi ha manera de contenir les llàgrimes per aquesta pèrdua. No tenim paraules per a expressar la nostra tristesa. Però sobretot volem manar-li a Thalía, la seva inseparable companya de viatge, tot el nostre afecte.

És un dia trist per a les lletres, tant si són negres com si no. És un dia trist per a tots els amics i amigues que estimem a Alexis, perquè com ell hi ha molt pocs en aquest país. Trobarem a faltar la seva companyia, la seva intel·ligència, la seva saviesa i més encara el seu afecte. La seva generositat, la seva companyonia, el seu humor i el seu compromís amb els seus ideals.

Ens deixa un dels nostres, i Déu pot ser que estigui de vacances (com sempre ens recordaves), però el teu record i la teva memòria es quedaran per sempre amb nosaltres.”

Alrevés publica una edició especial La estrategia del pequinès revisada i prologada, que inclou “Solo Carlos”, un conte inèdito que apropa al lector al passat d’un dels seus protagonistes.

 

Alexis Ravelo havia de participar en la nova edició del festival BCNegra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here