Amb unes imatges que ens recorden a l’univers Tim Burton, es presenta Mortina, la nena zombi de l’autora italiana Barbara Cantini.

De moment s’han publicat quatre títols de la sèrie en català, avalats per l’èxit internacional i les traduccions a vint-i-quatre llengües.
El primer títol ‘Mortina, una història de morir-se de riure es va publicar en italià l’any 2017, un any després arribaria en català i castellà de la mà de l’editorial La Galera.


Barbara Cantini confessa que ha crescut amb Tim Burton i que més tard es va interessar per les obres de Edward Gorey que han servit d’inspiració per la creació de Mortina.
Un personatge que ja va aparèixer dibuixat en un blog de l’autora i també en un esbós que havia fet en un quadern, quan estudiava a l’escola d’animació. Mortina va saber esperar i reclamar a Barbara Cantini que expliqués les seves històries.
Cantini atreta pels vampirs, monstres i zombis ha volgut crear unes històries divertides amb jocs de paraules, especialment en el nom dels seus personatges: tia Agonia, Vil·la Decadent, tia Harpia, l’avi Fèretre o l’oncle Funest.


A la carta de presentació de Mortina es defineix com una nena que no és normal però que no se sent diferent, malgrat que la seva pell no té el típic color rosat que tenen les nenes. Mortina té una habilitat, que si vol, pot separar-se parts del cos com si fos una joguina desmuntable.

Mortina viu a Vil·la Decadent amb la seva tia Agonia que no li deixa sortir gaire de la casa per la por que sigui descoberta i pugui espantar a la gent, La nena zombi,acompanyada sempre del gos llebrer Musti. Amb un caràcter alegre té la necessitat de fer amics i aprofita la festa de Halloween per deixar-se veure.


A ‘Mortina 2. Un cosí molt esnob’ coneixerem a un nou personatge; el seu cosí Dilbert i la nena zombi haurà d’esbrinar perquè ha desaparegut la seva tia Agonia.
Les investigacions continuaran amb el tercer volum de la sèrie ‘L’amic fantasma’, on la seva feina consistirà a esbrinar el nom d’un misteriós nen fantasma que des de fa dies intenta entrar a la Vil·la Decadent. El fantasma no recorda ni el seu nom i d’on ha vingut i es va apagant amb el perill que desaparegui del tot si Mortina no li posa remei.
El darrer títol que es publicarà el 6 de novembre amb el títol de ‘El llac misteriós’, Mortina visita la casa d’estiueig de la tieta Harpia que es posa a subhasta perquè diuen que no l’habita ningú.

Històries misterioses però amb tocs d’humor, amb un personatge que no ens deixarà indiferents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here