Comença el rodatge de Terra Baixa.


Tv3 ha començat el rodatge de la sèrie Terra Baixa, basada en l’obra d’Àngel Guimerà El rodatge, dirigit per Isidro Ortiz, s’allargarà fins a final del mes de març a Castellterçol i al Berguedà.

La iniciativa va sorgir de la productora barcelonina Fausto Produccions amb l’objectiu de difondre obres clàssiques de la literatura catalana al gran públic, igual com la BBC ha adaptat obres de Shakespeare, i France 2 i la RAI, de Goldoni. Ernest Villegas en el paper de Manelic, Francesc Orella com a Sebastià i Marina Gatell que fa de Marta seran els protagonistes d’aquesta adaptació al costat de Mercè Arànega, Òscar Rabadán, Roger Casamajor, Jordi Coromina, Cata Munar, Quimet Pla i Marina Comas.
La banda sonora de la sèrie ha estat composada per Pep Sala.

‘Terra Baixa’ planteja l’oposició entre el pla corromput (la Terra Baixa) i la muntanya incontaminada (la Terra Alta). El protagonista, en Manelic, un home senzill i primitiu, el criden per casar-se amb la Marta, una noia de la Terra Baixa que fins aleshores havia estat obligada a mantenir relacions íntimes amb el seu amo, en Sebastià, que pretén continuar-les més enllà del que per ell és un matrimoni de conveniència. La Marta, envilida per la relació forçada amb en Sebastià, troba en l’amor d’en Manelic la força per esdevenir lliure i trencar la dependència que la lligava a en Sebastià. Aquest enfrontament de la dona amb l’autoritat de l’amo, en un món que encara es regeix per les relacions de poder, desencadena un drama que acaba amb la mort d’en Sebastià a mans d’en Manelic.

1 COMENTARI

Comments are closed.