L’editorial vol oferir a partir del 2023 una nova relació amb la seva obra de l’autor de Camí de sirga.

L’obra literària de Jesús Moncada, publicada originalment per La Magrana i recuperada per Edicions 62, entra a formar part del catàleg de Club Editor através del Club dels Novel·listes.

L’editorial a través d’un comunicat afirma que “Assumir la publicació dels llibres de Jesús Moncada és un honor en el sentit més imposant de la paraula: pocs escriptors han tingut tanta exigència artística a l’hora de construir una obra en català. Per això, publicar-lo avui no implica cap treball de recerca filològica: ell mateix va fixar amb extrem rigor la lletra dels seus llibres”. La reedició de les seves obres asseguren “És més aviat una nova relació amb la seva obra que ens proposem de construir, per tal que Camí de sirga no eclipsi les altres com havia fet Solitud amb la narrativa de Víctor Català”. De moment no donen més detalls sobre la publicació i el format “No serà el primer cop que l’equip de Club Editor treu un autor de la seva fornícula perquè sigui llegit amb altres ulls. En quin ordre ho farem, i quin paper hi tindran les altres facetes artístiques de Moncada —remarcable dibuixant i fotògraf—, us ho direm quan hagi passat l’estiu”

Com avançament Club Editor publica un dibuix de l’habitació on el jove Moncada “meditava una obra que ha canviat el paisatge, i l’escala, de la literatura catalana.”

A partir del 2023 serà reeditada integralment dins la col·lecció “El Club dels Novel·listes”, on tindrà per companyia Mercè Rodoreda, Víctor Català, Sebastià Juan Arbó, Blai Bonet i Joan Sales.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here