Club Editor publica ‘La clau de volta’, la novel·la inèdita de Joaquim Amat Piniella.

La clau de volta se suma a la reedició de K.L. Reich, també per part de Club Editor

laclaudevoltaL’any del centenari del naixement de l’escriptor manresà ha servit per reivindicar la figura de Piniella i demostrar que la seva literatura va molt més enllà del clàssic KL Reich.
Club Editor recupera la novel·la La clau de volta, mig segle després d’haver estat escrita.

 ‘La clau de volta’ té per protagonista, Julià Bonastre, un revoltat que es nega a ser un “home de profit” i es dedica a la vida noctàmbula: alcohol, prostitutes, escàndol que l’autor aprofita per descriure la vida nocturna de l’època, tot conservant el text original que va escriure Piniella.

L’editora Maria Bohigas destaca al pròleg de la novel·la ‘La clau de volta el supera: es publica mig segle després d’escrita. Moltes dècades separen el públic i l’obra, prova de foc per a ella; si és bona, poc importa que el lector no hi comparteixi l’època: en sentirà els grans temes, les forces que mouen els personatges, les preguntes que regolfen en l’autor. Per a nosaltres, el “revoltat sense ideals” que pobla les novel·les d’Amat-Piniella és un dels personatges més substancials que hagi donat la literatura catalana del segle xx, i la seva reflexió sobre la llibertat, una de les que donen sentit a la pervivència d’una obra.

La clau de volta se suma a la reedició de K.L. Reich, també per part de Club Editor, amb un estudi introductori de Marta Marín-Dòmine.