L’autora argentina rebrà el guardo durant la celebració de la propera edició de la BCNegra

La BCNegra 2019, el festival de novel·la negra de la ciutat de Barcelona ja esclafa motor amb l’anunci de l’autora guanyadora del premi Pepe Carvalho.

El jurat format per Carlos Zanón, com a president, Antonio Iturbe, Marta Sanz, Xon Pagès, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, com a vocals, han decidit atorgar per unanimitat el Premi Pepe Carvalho 2019 a l’escriptora Claudia Piñeiro.

Sobre Claudia Piñeiro el jurat ha destacat  que ‘és un referent ètic i literari per les Lletres del seu país i fora d’ell, allà on arriben les seves traduccions, conferències, articles o xerrades. Des de la seva primera novel·la ha estat una bona i refrescant notícia per als lectors del gènere negre. Els llibres de Claudia Piñeiro s’esperen, es llegeixen i es recorden. La seva literatura gaudeix d’un talent innat a l’hora d’explicar històries amb la dosi adequada de suspens. Amb línia clara dibuixa arguments i personatges que generen preguntes sense respostes fàcils o còmodes. Construeix bones trames i bons personatges, tria temes importants per la seva comunitat, fa servir tant l’acció, la denúncia, com el sentit de l’humor i tot ho fa amb una falsa facilitat que amaga esforç, ambició i coratge”.

L’autora rebrà el guardó el proper 31 gener al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del festival BCNegra, que tindrà lloc entre el 24 de gener i el 3 de febrer de 2019.

Claudia Piñeiro   és autor de les novel·les  Las viudas de los jueves, Tuya , Elena sabe, Las grietas de Jara, Betibú, Un comunista en calzoncillos, Una suerte pequeñaLas maldiciones publicades a l’editorial Alfaguara.

l’escriptora Claudia Piñeiro s’afegeix, així, a la llista dels premiats en edicions anteriors: James Ellroy (2018), Dennis Lehane (2017), Donna Leon (2016), Alicia Giménez Bartlett (2015), Andrea Camilleri (2014), Maj Sjöwall (2013), Petros Màrkaris (2012), Andreu Martín (2011), Ian Rankin (2010), Michael Connelly (2009), P.D. James (2008), Henning Mankell (2007) i Francisco González Ledesma (2006).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here