Chufo Lloréns torna a l’època medieval amb ‘Mar de foc’.

Mar de foc /Mar de fuego
Chufo Llorens
Rosa dels vents/Grijalbo
896 pàgines

Després de l’èxit amb la novel·la  ‘Et donaré la terra’, l’escriptor Chufo Lloréns ha publicat la segona part amb el títol de ‘Mar de foc’ (Grijalbo).

Mar de foc arrenca deu anys després d’Et donaré la terra i està protagonitzada pels fills dels protagonistes de l’anterior novel·la. Lloréns entrellaça les vides  d’una familia plebea amb una altre provinent de la noblesa 

Lloréns ofereix una novel·la històrica ambientada a la Barcelona del segle XI protagonitzada per una família plebea que lluita per la successió del comtat de la ciutat i la successió del comte Ramon Berenguer I, el Vell mentre que Martí Barbany l’insigne navilier i posseïdor d’una de les fortunes més grans del comtat, s’enfronta als amors de la seva jove filla, fatalment marcats les venjances  i la diferència de classes de la Barcelona medieval.
‘Et donaré la Terra’ i ‘Mar de foc’ es poden llegir  independentment.

Chufo Lloréns va escriure la seva primera novel·la, ‘Nada sucede la víspera’, amb la qual va ser finalista del premi Planeta el 1986, i a partir d’allà es va fer un forat en el panorama literari espanyol amb novel·les com ‘La pasión prohibida’, ‘Catalina’, ‘La fugitiva de San Benito’ i ‘La saga de los malditos’.