Amb l’obra “El Caire de Formentera”, l’autor mallorquí s’endú els 8.350 euros del premi i la publicació a Edicions 62.

Carles Rebassa haurà d’esperar a l’octubre per rebre el premi en el marc del Festival nacional de Poesia a Sant Cugat.  Organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, és un dels certàmens poètics en llengua catalana més prestigiosos i més ben dotats econòmicament i té un alt nivell de participants, que provenen de les diverses parts del territori en llengua catalana.

Sobre l’obra, Jordi Cornudella, president del jurat del Premi assenyala “La tensió entre que és particular i el que és universal, entre el que és íntim o privat i el que és col·lectiu i públic, travessa d’un cap a l’altre El Caire Formentera, un llibre de plena maduresa personal i lírica, dels que saben transmetre l’emoció i, alhora, controlar-ne l’expressió gràcies al domini de l’art del vers. L’interès de cadascun dels poemes, la mestria amb què estan escrits i la manera com s’entrelliguen en un conjunt travat són tres de les raons que van provocar el veredicte unànime del jurat del vintè Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater.”

Per la seva el guanyador ha agraït el guardó  “La meva tasca de poeta (em resistesc a anomenar-la «creació») l’entenc i l’he entesa sempre com un acte polític. Guanyar un premi com  el Gabriel Ferrater té una part de vanitat personal, però també és un espai per a fer públic un text en unes condicions òptimes. Sóc un gran admirador de la poesia de Gabriel Ferrater, poeta transformador de la lírica catalana del darrer terç del segle XX. És per això que m’honora encara més aquest premi”.

Carles Rebassa és autor dels llibres de poemes Poema B, Els joves i les vídues (Premi Ausiàs March 2006), Pluja de foc i Sons bruts (Premi Carles Riba 2018), i de la novel·la Eren ells (Premi Pin i Soler i Premi Ciutat de Barcelona 2016). Passat l’estiu publicarà la novel·la  “Divendres, dissabte, diumenge”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here