Care Santos guanya el IV Premi de L’illa dels llibres amb ‘Desig de Xocolata’

L’altra de Marta Rojals i El llegat dels ossos de Dolores Redondo han quedat en segona i tercera posició.

desig-de-xocolata Care Santos

La novel·la Desig de xocolata de Care Santos, ha guanyat el  IV Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.
L’illa dels llibres selecciona cada estiu, 15 títols perquè els seus  lectors puguin votar i així lliurar  el Premi de L’illa dels llibres.

Desig de xocolata de Care Santos, ha estat el llibre més votat d’aquesta edició, amb 780 vots, seguit de  L’altra de Marta Rojals  amb 722 i El llegat dels ossos de Dolores Redondo amb  605  vots.

En aquesta edició s’han rebut  més de 6.000 vots.

Les votacions s’han realitzat en aquest enllaç.

El lliurament del premi es realitzarà el dissabte 13 de setembre a les 19.00 durant la celebració de la Setmana del Llibre en Català a la plaça de la Catedral de Barcelona.

desig-de-xocolata Care SantosDesig de xocolata de Care Santos és la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents  i que els uneix una xocolatera de porcellana blanca des del moment en què es trenca fins a la seva fabricació.
Gràcies a la xocolatera, la passió pels objectes de Care Santos, torna a possar-se de manifest  ‘’aquesta xocolatera té la seva historia. Està inspirada en un munt de xocolateres semblants, sofisticades i d’una bellesa increïble, que vaig veure en una visita al museu de la xocolata de París. N’hi havia una que portava una inscripció on quedava constància del nom de la propietària, que era la dona d’un tal senyor Jean. Aquest detall va incorporar-se a la novel·la. Sovint el més important ho trobes per casualitat.’’, assegurava l’escriptora catalana a l’entrevista realitzada a L’illa dels llibres.

Desig de xocolata ens trasllada en un primer moment a la Barcelona actual per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona.

La novel·la ens ofereix com s’organitzava el gremi de xocolaters durant el segle XVII o la introducció de les màquines i enginys industrials per poder fabricar un producte de  més qualitat al segle XIX, als processos químics per elaborar sabors originals.

Care Santos Premi Ramon Llull

El Premi dels Lectors de L’illa dels Llibres ha premiat en les darreres edicions, les novel·les:

2013 ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol.
2012 ‘El Mercader’ de Coia Valls.
2011 ‘L’últim dia abans de demà’ d’Eduard Marquez.