Capital Books, un nou segell editorial en català

La nova editorial aposta per publicar bones històries i ben escrites d’autors catalans.

capitalFa gairebé quatre anys que Angle Editorial i Cossetània es vam unir en 9 Grup Editorial una aliança que ha permès crèixer els dos segells. L’editoria Rosa Rey comenta que ‘tenim línies editorials diferents i alhora complementàries, però ens faltava un segell de narrativa comercial, així que ens hem posat mans a l’obra i ha nascut Capital Books’’.

L’editora ha destacat que l’objectiu és crear bones històries ‘’el nostre lema és «Tornaràs a llegir, tornaràs a gaudir». I penso que resumeix el nostre objectiu: trobar aquests lectors àvids de llegir una bona història que els atrapi. Històries pensades perque el lector aprengui coses i passi una bona estona.

De moment Capital Books publicarà  una mitja dotzena de títols l’any, principalment d’autors catalans. Rosa Rey assegura que ‘’estem oberts a tot tipus de novel·les. Comencem amb una novel·la històrica i d’aventures, un thriller mèdic i una sàtira.’’

Els primers llibres publicats per Capital Boks són les novel·les El Zohar de Barcelona de Xavier Hernàndez Cardona, Infidels a la pàtria de Jordi Panyella i El camí de la pesta de Daniel Closa.

 

Les tres primeres novel·les comentades per l’editora Rosa Rey

El Zohar de Barcelona. F. Xavier Hernàndez Cardona.
El Xavier és historiador i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials i autor de molts títols, entre ells 1714, el setge de Barcelona, del qual es van vendre prop de 20.000 exemplars, El Born o el més recent La Barcelona de Cerdà.
És una novel·la històrica i d’aventures al voltant del Zohar, el llibre secret de la càbala amagat a Barcelona. Som a l’any 1938 i l’inspector Galera, com si es tractés d’un Indiana Jones per l’Eixample de Barcelona, haurà de resoldre les claus i les pistes amagades per trobar el llibre abans que ho facin els nazis.

Infidels a la pàtria. Jordi Panyella.
Periodista El Punt Avui. Autor de Fèlix Millet, el gran impostor i de Salvador Puig Antich, cas obert (3 edicions).

Un vodevil sobre el moment polític actual. Ernest Audaç, President de la Generalitat, rep la trucada del director del diari AlDia, que li diu que farà públic el seu afer amb la cap de l’oposició, l’espanyolista Carmela Ramírez. Un llibre on Panyella es descobreix tot un Tom Sharpe, amb ganes de provocar, de fer el canalla, de fer riure i de posar potes enlaire el món de la política i del periodisme.

El camí de la pesta. Daniel Closa.
És biòleg i investigador del CSIC. És autor d’obres de ficció som Setembre de passió, El secret de l’almogàver i de divulgació científica, com 100 mites de la ciència, 100 invents que han canviat el món, Triviacat Ciència.

El camí de la pesta és un thriller mèdic. Un brot de pesta s’ha declarat a Boston, no hi ha antídot, no se’n sap la causa i la pandèmia es va estenent. La història també ens portarà a l’Edat Mitjana, on un monjo va trobar un antídot per un brot de pesta molt similar. Els protagonistes comencen una cursa contrarellotge a la recerca de l’antídot.
A més, aquesta obra ha estat guardonada amb el Vintinové Premi Sebastià Juan Arbó otorgat per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

Capital books