L’autora de la novel·la Els dics (L’Altra Editorial), Premi Documenta 2017, rep un nou guardó literari.

L’escriptora Irene Solà ha guanyat el IV Premi Llibres Anagrama de Novel·la, dotat amb 6.000 euros, amb la novel·la ‘Canto jo i la muntanya balla’.

Enguany s’han presentat unes 30 obres al premi i el jurat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies i les editores Isabel Obiols i Silvia Sesé ham destacat ‘l’energia desbordant i encomanadissa de la novel·la, la bellesa d’una prosa vitalista i plena de textures i un joc amb els punts de vista que llisca amb tota naturalitat.”

Canto jo i la muntanya balla segons destaca l’editorial Anagrama en un comunicat ‘és una novel·la en què prenen la paraula éssers humans, dones d’aigua, fantasmes, bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló”.
Una zona d’alta muntanya i fronterera que, més enllà de la llegenda, conserva la memòria de segles de lluita per la supervivència, de guerres fratricides i de persecucions atiades per la ignorància i el fanatisme, però que encarna també una bellesa que no necessita gaires adjectius. Un terreny fèrtil per deixar anar la imaginació i el pensament, les ganes de parlar i d’explicar històries. Un lloc on començar de nou i, potser, trobar una certa redempció.

Albert Forns  amb Jambalaia, Tina Vallès amb La memòria de l’arbre i Llucia Ramis amb  Les possessions, han estat els anteriors guardonats amb Premi Anagrama de Novel·la.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here