Un software basat en intel·ligència artificial hauria trobat proves significatives que demostrarien que dues de les seves novel·les haurien estat escrites per Pascal Engman, autor de novel·la negra i exeditor de Lackberg.

Quan el sector editorial  debatia sobre l’ús de la intel·ligència artificial i la creació de novel·les, pocs deurien imaginar que aquesta tecnologia es podria aplicar  a d’altres usos.

La revista digital ‘ Kvartal’ va fer la prova amb vàries  novel·les de Camilla Läckberg, arribant a la conlusió que alguns títols de l’escriptora sueca els hauria escrit un altre autor.

Si aquest anàlisi va trobar coherència en l’estil de les novel·les  de la sèrie Fjällbacka, protagonitzades pel matrimoni de detectius Erica Falck i Patrik Hedström, no va succeir el mateix amb les novel·les “La gàbia d’or” i “Ales de plata“.

Per fer la comparativa també és va utilitzar JGAAP, una eina que ha va ser utilitzada l’any 2013 i que va revelar que JK Rowling, era l’autora de la novel·la ‘El cant del cucut’ que l’havia publicat sota el pseudònim Robert Galbraith.

Per fer aquesta segona prova es va comparar les novel·les de Camilla Lackberg amb altres de vuit escriptors sueca de novel·la negra.

L’article publicat a la evista digital Kvartal assegura  que “La conclusió general de l’anàlisi dels resultats afavoreix clarament la teoria de l’escriptor fantasma”.

Camilla Läckberg s’ha defensat  declarant que “Durant 20 anys he viscut en dos mons. Un món a l’estranger, on els meus llibres són elogiats , fins i tot en contextos intel·lectuals. I un món a Suècia, on constantment es fiquen amb mi ‘gent de la cultura’ que diu que escric molt malament

Sobre els que qüestionen el seu estil perquè  utilitza un llenguatge “massa senzill, massa col·loquial”. Lackberg recorda que “un escriptor ha de ser abans de res un narrador i aquí és on resideix la meva força. Soc una narradora, no una estilista»”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here