Obren set llibreries en el marc del projecte booktown; un poble on el llibre i la cultura formen part del dia a dia de la població, com ja han fet altres poblacions del Regne Unit, França o Noruega.

Calonge Còmics, Rals Llibres, Llibooks, Libelista Calonge, La Viatgeria, Cocollona i la Llibreria Orient són les 7 llibreries que han estat seleccionades d’entre una setantena de propostes en el marc del projecte “Calonge, poble de llibres” que impulsa l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) amb l’objectiu de convertir el poble en la primera booktown estable de Catalunya. Les llibreries  ja estan obertes al públic, són

A través d’aquest projecte, el consistori ha posat a disposició dels emprenedors una sèrie d’incentius fiscals i ajudes directes per tirar endavant les llibreries de manera viable i en el marc d’un pla estratègic per revitalitzar el centre històric del poble i fomentar el turisme cultural de qualitat.

Amb la iniciativa “Calonge, poble de llibres” vol convertir-se en una booktown; un poble on el llibre i la cultura formen part del dia a dia de la població, com ja han fet altres poblacions del Regne Unit, França o Noruega.

Per destacar el caràcter internacional del projecte, el consistori recorda que el municipi empordanès té una població d’11.614 habitants, arribant a les 100.000 persones a l’estiu, i hi conviuen fins a 75 nacionalitats. Asseguren que a l’estiu Calonge, compta amb un públic lector potencial d’un milió de persones en un radi de 30 minuts en cotxe i amb 200.000 lectors estrangers que llegeixen en les seves llengües originals.

L’acte d’inauguració ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler i Casals, del regidor de Cultura, Norbert Botella, de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe.

La presidenta de La Institució de les Lletres Catalanes ha destacat que “després de visitar el Hay Festival  a Gal·les, si m’haguessin demanat que somniés en gran per aquest país nostre, hauria pensat que un poble de llibreries, d’amants dels llibres i de la literatura seria un bon somni. I vet aquí que ja és una realitat.”

A la pàgina web de l’Ajuntament de Calonge, s’ofereix una descripció de les set llibreries.

Rals Llibres, (Meritxell Ral)
Rals Llibres és una llibreria generalista i il·lustrada que vol ser un punt de trobada per a grans i petits inquiets i somiadors.

Llibooks, (Eva Salmoral)
Llibooks és una llibreria especialitzada infantil i juvenil de barri, propera i accessible, que té com a objectiu principal la promoció de la lectura i el foment de l’hàbit lector de petits i joves.

Libelista Calonge, (Belén Vieyra)
Libelista Calonge serà una llibreria generalista amb llibres en català, castellà, anglès, francès i alemany.

La Viatgeria, (Cristina Vilà i Xavier Bastús)
La seva llibreria serà un ecosistema cultural i viatger on hi conviurà una llibreria amb ganes de mostrar el món, una agència de viatges per descobrir-lo i moltes activitats per crear vincles.

Cocollona, llibreria d’espiritualitat i ocultisme, (Thomas Dufrene)
La llibreria Cocollona oferirà una selecció de llibres entorn de la temàtica de l’espiritualitat, tant en català com en castellà.

Llibreria Orient, (Xavier Serra)
La Llibreria Orient és un projecte cultural que inclou llibres de pensament i medecina oriental on s’integra l’art i la cultura asiàtica.

1 COMENTARI

  1. Calonge és un poble de llibres i llibreries. Us recomanem aprofitar un dia per passejar pel poble i deixar-vos perdre per la infinitat d’oferta literària que disposen. Novel·la, assaig, infantil, còmic,… pots veure el capítol que rodem a les nostres xarxes socials. La Sobretaula a Calonge

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here