Benjamin Black ressuscita Philip Marlowe, el personatge de Raymond Chandler

‘La rossa dels ulls negres’ que publiquen Bromera i Alfaguaran suposa el retorn del mític personatge de novel·la negra creat per Raymond Chandler.

La rossa dels ulls negresEls hereus de l’escriptor nord-americà,van plantejar el repte  a John Banville,  qui ràpidament va acceptar escriure una nova novel·la protagonitzada pel conegut detectiu «Llegeixo Chandler des que era adolescent i ha estat un repte emocionant intentar escriure amb la seva veu», explica John Banville.

L’escriptor afegeix que «Des del principi vaig decidir que evitaria repetir com un lloro la veu de Chandler, però sí que faria alguna referència a allò que crec que és l’esperit dels seus llibres. […] Sento que no he traït Chandler».

La rossa dels ulls negres (Bromera/Alfaguara)  ens presenta el detectiu Philip Marlowe que mira distret per la finestra del despatx quan, de sobte, la seva atenció queda atrapada per una dona sensual que travessa el carrer. Ignora que aquesta noia esvelta, de cabells rossos i mirada de color negre, no solament el farà caure rendit als seus encants des del moment que entri a la seva oficina, sinó que també l’embolicarà en una investigació en què arribarà a sentir-se com un titella. Torbat pel  seu atractiu, Marlowe accedeix a esbrinar què ha passa amb un tal Nico Peterson, que aquesta rica hereva d’una empresa de perfums assegura que és el seu amant, ara desaparegut. Amb pocs detalls més, comença una recerca lligada a gàngsters, tràfic de drogues i sicaris mexicans, on també descobrirà personatges del seu passat.

Benjamin Black és el pseudònim amb què John Banville publica habitualment novel·les de gènere negre.