El festival que s’ha desenvolupat en format telemàtic tanca amb un balanç provisional de 35.000 espectadors

La pandèmia de la COVID-19 ha fet que les activitats programades s’hagin desenvolupat en format virtual.

La setzena edició del festival de novel·la negra de Barcelona ha tancat l’edició més diferent de totes amb bones xifres. Sense la possibilitat d’assistir presencialment als actes, la programació s’ha pogut seguir a través les xarxes socials.  Per primera vegada, totes les taules de debat han quedat enregistrades i podran ser recuperades a la carta a través del web de BCNegra. L’emissió en directe ha permès portar el festival més lluny que mai, arribant no només al públic local com era habitual, sinó obrint-lo a Catalunya i a la resta de l’Estat, així com a Llatinoamèrica.

En total més de 35.000 espectadors han seguit les més cinquanta activitats programades, fet que consolida i projecta el festival com un dels més importants del panorama literari actual. Destacar el lliurament del premi Pepe Carvalho a l’escriptora nord-americana Joyce Carol Oates, retransmès en directe per betevé, que va registrar el passat dilluns 25 de gener una audiència de 23.776 espectadors.

Després de 10 dies de festival i 52 taules rodones, pel plató del Palau de la Virreina de BCNegra han passat 162 participants, dels quals 140 ho han fet de manera presencial i 22 per connexió remota. La col·laboració amb el sector editorial ha estat clau per garantir l’èxit de l’edició i posar en valor la riquesa del gènere.

S’ha mantingut la xifra dels 162 participants, dels quals 22 han estat per connexió remota, com és el cas d’alguns autors estrangers com Joyce Carol Oates, David Peace, Hideo Yokoyama, Claudia Piñeiro, Abir Mukherjee, Sandrine Destombe, o Daniel Krauze. Pel plató del Palau de la Virreina han passat 122 escriptores i escriptors i 40 moderadores i moderadors.

Carlos Zanón, comissari del festival  ha destacat que que “al llarg d’aquests deu dies hem pogut reivindicar el fet cultural com a element essencial per a la societat, i des de la Rambla Negra hem fet la nostra particular aportació en defensa de la creació, de la cultura i de la societat omplint-la de literatura, música, còmic i poesia.”  Zanón ha volgut agrair “als escriptors, les escriptores i les editorials participants per haver-lo fet possible”. Així mateix ha reconegut al Gremi de Llibreters, Gremi d’Editors i Editors.cat, “el suport que han donat al festival i l’esforç que estan fent per fer front a l’adversitat actual que viu el sector. Volem i necessitem llibreries obertes i esperem que el festival hagi servit com a altaveu, que el públic s’hagi quedat amb el nom de les autores i autors que hem presentat i que comprin llibres.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here