Barcelona viu una nova Setmana de la Poesia del 14 al 20 de maig

Vinyoli, Poe, Lou Reed i el tricentenari centren el protagonisme dels actes.

Setmana Poesia

 

Lectures, trobades, conferències i concerts són els principals atractius  de la Setmana de la Poesia de Barcelona. Del 14 al 20 de maig la Setmana es centrarà en retre homenatges  Joan Vinyoli, Edgar Allan Poe,  Lou Reed a més de destacar les noves tecnologies aplicades a la poesia.
Manuel Forcano, Carlos Zanón,  Feliu Formosa, Jordi Llavina, Ponç Pons, David Castillo, Josep MªPou, Lluís Soler o Joan-Lluís Lluís participen en aquesta edició.

La Setmana de la Poesia de Barcelona 2014 començarà el 14 de maig amb la concessió dels Jocs Florals al  Saló de Cent  de l’Ajuntament de Barcelona

En el marc del Tricentenari BCN, el llibre Suite Barcelona (1710-1715), de Pau Carrió, donarà lloc a un recital-espectacle on els poemes que aplega el llibre i que descriuen la Guerra de Successió i el setge de la ciutat, cobraran vida dalt d’un escenari amb l’actor Pep Cruz i una mescla de veu, música i imatges.
Dimecres, 14 de maig 20.30 h
El Born Centre Cultural
Pl. Comercial, 12

vinyoli-60-anysEn l’any del centenari del naixement de Joan Vinyoli, la Setmana de Poesia programarà la conferència recital Llegir Joan Vinyoli, avui, a càrrec del Pep Solà i Núria Candela
Dijous, 15/05/2014 18.00 h
Espai 4, Palau de la Virreina
La Rambla, 99


Vinyoli per Vinyoli
Passeig per la poesia de Joan Vinyoli de la mà de l’actor Lluís Soler.
Divendres, 16 de maig 19.00 h
Auditori de la Fundació Catalunya – La Pedrera
Pg. de Gràcia, 92
Lluís Soler


Vinyolians. Memorial Joan Vinyoli
Feliu Formosa, Jordi Llavina, Lluís Solà, Manuel Forcano, Susanna Rafart i  Vicent Alonso són
sis poetes que se’n declaren admiradors  de l’obra de Vinyoli  i a través de la lectura de poemes propis, li volen retre homenatge.
Divendres, 16 de maig  22.00 h
Museu Frederic Marès
Pl. de Sant Iu, 5

 

lou-reedLou Reed, poeta i músic. Els poetes catalans fan un homenatge al músic de Brooklyn
Un recital recordarà l’obra literària en forma de cançons i poemes que ens ha deixat Lou Reed. Una activitat coordinada per David Castillo, en la qual Ignasi Julià, Carlos Zanón, Alfred Crespo i David Caño faran una lectura dels seus poemes a partir d’una antologia en català, que inclourà també un poema inèdit.
La cantautora americana Tori Sparks interpretarà alguns temes emblemàtics de Lou Red compositor novaiorquès.
Divendres, 16 de maig 22.00 h
Pl. de les Dones del 36

La jornada «Poesia i noves tecnologies» reflexionarà sobre els camins que les noves tecnologies han obert a la poesia, amb diferents sessions on especialistes en llibre electrònic, drets d’autor, poesia digital o videopoesia parlaran de l’oferta digital en aquest àmbit amb les conferències:
-Un nou tombant en el món de l’edició i la lectura, a càrrec de Laura Borràs
-Lectures de poesia digital, a càrrec d’Oreto Domènech;
-Videopoesia a la xarxa: mostrar-la, cercar-la i trobar-la, amb Berta Rubio i Faus,
-Propietat intel·lectual i drets d’autor en entorns digitals, a càrrec de Maria Teixidor.
Dissabte, 17 de maig  11.00 h – 18.00 h
Mobile World Centre
Fontanella, 2

El recital La somio completa. Poetes de tots els territoris ajuntarà set veus poètiques (Gabriel Sampol, Joan-Lluís Lluís, Hèctor Moret, Teresa Colom, Àlex Susanna, Antoni Coronzu i Teresa Pascual) que permetran sentir alhora els variats accents de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Rosselló, el Principat d’Andorra, la Franja de Ponent i l’Alguer.
Diumenge 18 de maig  18.00h
Museu Frederic Marès
Pl. de Sant Iu, 5

Programa_PouPoePou & Pou fan Poe és la lectura recitada de poemes d’Edgar Allan Poe que proposen Josep Maria Pou (recitat), Jordi V. Pou (imatges) i Txema Martínez (traducció) en un espectacle on els versos dialogaran amb les imatges.
Dilluns 19 de maig 19.00 h
Auditori de la Fundació Catalunya – La Pedrera
Pg. de Gràcia, 92

La Setmana de la Poesia finalitzarà amb el XXX Festival Internacional de Poesia de Barcelona, al Palau de la Música Catalana el dimarts 20 de maig  a les 21.00 on hi participaran els poetes Antoni Clapés, Aleksander Kúixner, Mary Jo Bang, Mircea Cӑrtӑrescu, María Negroni i Anna Montero.