L’Ars Santa Mònica dedica una exposició a Salvat Papasseit.

L’Arts Santa Mònica de Barcelona és  l’escenari d’una exposició que vol reivindicar la figura del poeta català Joan Salvat-Papasseit (1894-1924).

L’exposició ‘Salvat-Papasseit, poetavantguardistacatalà’ compta  amb més d’un centenar de documents originals: correspondència amb amics i família, totes les primeres edicions de les obres de Salvat, les revistes en les quals va col·laborar com a redactor i també els llibres i revistes editades per ell.
Comissariada per Pilar Bonet i Maia Creus, es vertebra en tres espais expositius concebuts com una metàfora de tres arquitectures simbòliques.
La sala de ‘l’Ateneu’ està centrada en el lloc de formació i de col·lectivitat política, que representa el temps en què va despertar la consciència social i de la primera literatura periodística de l’artista.
A la sala ‘la Galeria’ es pot observar en l’àmbit de relació del món de l’art i els artistes a través de les Galeries Laietanes on treballava Salvat, un espai de recepció de l’avantguarda europea.
L’últim àmbit expositiu és ‘el Sanatori’, última arquitectura del poeta relacionada amb el temps de convalescència i reclusió física i estètica.
Conegut com a poeta de l’avantguarda, Salvat-Papasseit  va publicar títols com ‘L’irradiador del port i els gavines’, ‘El poema de la rosa als llavis’ i ‘Concepte del poeta’.
L’exposició es podrà veure fins el dia 3 d’abril.

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7 08002 Barcelona
Tel. informació general: 93 567 11 10
Tel. oficines: 93.316.28.10
Fax. 93.316.28.17
info_artssantamonica@gencat.cat

1 COMENTARI

Comments are closed.