El Moll de la Fusta de Barcelona acull fins el 17 de setembre La Setmana del Llibre en Català, amb l’objectiu de tornar a ser un espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors.

L’edicio d’enguany de La Setmana del Llibre en Català creix en espai fins als 7.000 metres quadrats, el màxim de capacitat del Moll de la Fusta.
En aquest espai hi seran presents 287 mòduls d’expositors, tres escenaris per a públic jove i adult, un espai familiar amb escenari i zona de tallers, dos espais de lectura, una zona de bar (amb una barra Damm, tres foodtrucks i la caravana de vins DO Catalunya), l’exposició ‘Ser de lletres’, que comissaria i organitza l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC), la carpa de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i un nou espai per a entitats.
La Setmana aposta pels podcast i acollirà diferents podcasts literaris que es gravaran en el marc de l’esdeveniment.

Per primera vegada reunirà segells editorials de tots els territoris de llengua catalana amb la presència de Catalunya, País Valencià, Andorra i Illes Balears i la Catalunya Nord, amb una caseta pròpia liderada per la Llibreria Catalana de Perpinyà.

La Setmana comptarà amb la presentació de 125 novetats editorials d’adults, joves i infantils en diversos formats. Hi haurà converses i entrevistes a autors (Carlota Gurt, Sílvia Soler, Ferran Torrent o Sergi Pàmies). Es parlarà de clàssics i recuperacions (Narcís Oller, Jaume Roig, Anaïs Nin, Joan-Lluís Lluís, Joyce Carol Oates o Italo Calvino). Es presentaran llibres d’autors que han estat guardonats amb algun premi literari en aquest any 2023 (Marta Marín-Dòmine, Sònia Casas, Mar Bosch, Gemma Ruiz, Gemma Ventura o Andreu Claret). També presentaran novetats Roser Vernet, Iñaki Rubio, Maria Climent, Biel MesquidaJuny Siva, Roser Ametlla, Oriol Molas, Llibert Ferri, Marta Sagarra, Quim Nadal, Ramon Vilaró, Salvador Vergés, Dolors Bramon, David Nel·loJudit Juanhuix, Iolanda Batallé, Carme Ripoll, Roger de Gràcia, Andreu Martin, Carlota Benet, Miquel Esteve, Berta Jardí, Laura Calçada, Daniel Rius o Ester Invernon, entre d’altres.

La Setmana comptarà també amb quatre autors i autores internacionals. Una d’elles serà l’escriptora sueca Karin Smirnoff, escollida per a continuar les novel·les de la sèrie Millenium d’Stieg Larsson. De la mà del CCCB, arribarà l’autora coreana Han Kang, que parlarà del seu nou llibre La classe de grec. La no ficció també hi serà representada amb la presència del britànic Roger Griffin, expert en feixisme, i l’holandès Rob Riemenn, amb el seu nou llibre L’art d’esdevenir humà. Quatre estudis.

La poesia tindrà un paper important com cada any amb recitals de poetes tan diferents com Albert Roig, Jordi Cussà, Jaume Vidal Alcover o Vic Moliner. La tarda de poesia comptarà amb Lluís Calvo, Enric Casasses i Juana Dolores. I es dedicarà un espai a parlar de les traduccions en poesia d’autors com Charles Bukowski, Hilda Doolittle, Adriane Rich o Kavafis.

El DIUMENGE 10 de setembre coincidint amb la celebració de La Setmana del Llibre en Català es farà l’acte de  lliurament del premi a l’escenari número 1 del Moll de la Fusta a les 13.30 h.

L’acte de lliurament que comptarà amb la presència de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent i l’editor Joan RimbauPresentació a càrrec de Jordi Milian, director de L’Illa dels Llibres i lectura de textos a càrrec de l’actriu i escriptora Coia Valls.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here