La Fundació Prudenci Bertrana ha fet públic les obres obres guanyadores dels Premis Literaris de Girona, que publica Grup62

Dotat amb 30.000 euros enguany s’han presentat cinquanta-una obres al 53è Premi Prudenci Bertrana de novel·la.

La novel·la guanyadora d’aquesta edició ha estat ‘Ànima de tramuntana’ de l’escriptora Núria Esponellà. Segons avança l’editorial Columna es tracta d’una novel·la sobre dues dones d’èpoques molt distants que s’enfronten a les dificultats de la vida a la recerca del seu sentit.

El jurat del premi ha estat constituït per Montse Barderi, Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos i Glòria Gasch.

El 43è Premi Miquel de Palol de poesia (dotat amb 2.400 euros) ha estat guardonat Maria Josep Escrivà amb ‘Sempre és tard’ i el 41è Premi Carles Rahola d’assaig (dotat amb 6.000 euros) el premi l’ha rebut Xavier Febrés per Josep Pla o la vitalitat’.

Per la seva banda l’obra ‘Sense codi de barres’ de Ruth Tormo ha rebut el  35è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil (dotat amb 6.000 euros).

L’obra narra la història de l’Amina, una noia que treballa cosint en un taller de Bangladesh, i escriu una nota d’auxili amagant-la en un pantaló. Descobreix la nota el Víktor, un noi que estudia en un institut a Barcelona. Trobar l’autor del missatge es converteix en el seu repte.

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 22 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada s’atorgaran també els premis CERVERÍ de lletra de cançó i LLETRA per a projectes digitals de literatura catalana.

Les obres guanyadores es publicaran  el 23 de setembre.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here