L’agent de l’escriptor afirma que Rushdie està conectat a un respirador i que probablement perdrà un ull després d’haver estat apunyalat diverses vegades.

Aquest divendres, l’escriptor Salman Rushdie, autor d”Els versos satànics”, ha estat apunyalat diverses vegades a l’escenari quan celebrava  un acte, a la població de Chautauqua (Nova York). El pressumpte autor, un jove de 24 anys, Hadi Matar,  que va ser detingut per la policia.
Després de rebre l’atac, l’escriptor va ser traslladat a hospital UPMC Hamot on va ser operat de les ferides.
Andrew Wylie, agent de l’escriptor  ha revelat en un missatge al diari The New York Times l’estat de Rushdie “Les notícies no són bones, Salman probablement perdrà un ull; els nervis del seu braç han patit talls i  el seu fetge va quedar danyat per les punyalades”.

L’estat de Salman Rushdie és crític i de moment no s’han revelat els motius de l’atac i si està vinculat amb la fàtua impulsada l’aiatol·là Khomeini, l’any 1989, on el condemnaven a mort per la publicació d'”Els versos satànics”.

L’any 2015 en una visita a la ciutat de Barcelona, Rushdie revelava que era com “‘una malaltia que vaig tenir fa vint-i-set anys, de la qual me’n vaig recuperar ara fa setze anys” al mateix temps que puntualitzava que només parlava d’aquest tema quan li preguntaven els periodistes. Preguntat, llavors, sobre quin era el millor antídot per combatre el fanatisme assegurava que ell no és massa bo per trobar solucions socials i destacava que la literatura ”és molt millor alhora de formular preguntes que no pas de donar respostes”.
Rushdie assegurava que la millor manera de combatre el fanatisme és simplement no ser fanàtic perquè ”el fanatisme és un verí per la societat i, per tant, el millor és no beure d’aquest verí i cada vegada que ens trobem davant d’aquest fet cal contrarestar-ho”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here