Anagrama publica un nou llibre postum de Bolaño

L’editorial Anagrama publica ‘Los sinsabores del verdadero policía’, l’obra pòstuma i inacabada de l’escriptor xilè Roberto Bolaño.�

Després de 2666, El tercer reich es torna a publicar una novel·la postuma de Bolaño.
Quantes novel·les va deixar Bolaño abans de morir? Ningú ho sap i de moment, cada any per aquestes dates, com si fos ja una tradició es van publicant noves novel·les de l’autor xilè.
Bolaño va començar a crear aquesta novel·la a final dels anys vuitanta i va prolongar la seva escriptura fins a la seva mort el 2003, de manera que es poden trobar materials i personatges que apareixen en altres obres de l’autor.
La novel·la està integrada per tres escrits: ‘Los sinsabores del verdadero policía’ ‘Asesinos de Sonora’ i un escrit trobat entre els documents de l’escriptor.
‘Los sinsabores del verdadero policía, gira entorn Amalfitano, exiliat xilè, professor universitari i viudo amb una filla adolescent, que ha d’abandonar Barcelona després d’un escàndol.
Les gestions d’una amiga li permeten entrar a treballar a la Universitat de Santa Teresa (Mèxic), on entaularà una relació epistolar amb el seu amic Padilla. Amalfitano coneix un mag, Arcimboldi, que és també un escriptor francès.
La sida, el desencantament de l’esquerra, una classificació de poetes o una lloa al tabac són alguns dels protagonistes de l’obra.