L’editorial presenta el nou llibre del polèmic autor francès amb un personatge depressiu que només pot alliberar-se de la seva depressió amb ‘Captorix’ per estimular la producció de serotonina, però al mateix temps veurà com el desig sexual disminueix.

Cada nova novel·la de Michel Houellebecq és tot un esdeveniment. L’autor de ‘Les partícules elementals’, ‘El mapa i el territori’, ‘Plataforma’ o ‘Submissió’ presenta ‘Serotonina’.

De l’anterior novel·la ‘Submissió’ en va vendre més d’un milió d’exemplars arreu del món i de ‘Serotonina’ a França s’ha fet una primera edició de més de 300.000 exemplars.

Polèmic i estrany, Houellebecq ens presenta a ‘Serotonina’ (Anagrama) Florent-Claude Labrouste de quaranta-sis anys, un protagonista en plena crisis existencial amb una gran depressió que només pot alleujar amb un antidepressiu anomenat Captorix’ per estimular la producció de serotonina. Al mateix temps el protagonista veurà com disminueix el desig sexual, nàusees i impotència.

En Florent-Claude descobreix uns vídeos pornogràfics en què apareix la seva companya japonesa, deixa la feina i se’n va a viure en un hotel. Vagareja per la ciutat, visita bars, restaurants i supermercats. Filosofa i malparla. També repassa les seves relacions amoroses, marcades sempre pel desastre, en alguns casos còmic i en d’altres patètic. Es retroba amb un vell amic que semblava que duia una vida perfecta, però la dona l’abandona per un pianista anglès i s’endú les dues filles amb ella. I aquest amic li ensenya a fer servir un fusell…

Oriol Sánchez Vaqué i Jaime Zulaika s’han encarregat de les traduccions en català i castellà respectivament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here