Amb la novel·la Mil sols esplèndids.de Khaled Hosseini l’editorial iniciava un catàleg editorial que compta amb autors com Camilla Lackberg, Jessie Burton,  Colm Toibin, Marc Pastor, Toni Morrison, Jenn Díaz, Jenny Offill, Fred Vargas o Thomas Pynchon.

amsterdam llibresEl catàleg d’Amsterdam Llibres el formen autors internacionals i catalans fet que suposa en percentatges un 57% traduccions i un 43% autors catalans.

Deu anys després ja són 151 títols publicats i per celebrar els 10 anys publiquen 10 títols amb un redisseny integral de cobertes, tipografies i format.

La princesa de gel de Camilla Läckberg,   100 contes morals de Joan Barril, Brooklyn de Colm Tóibín,  Una benedicció de Toni Morrison,  Un cel de plom de Carme Martí, Bioko de Marc PastorTambé això passarà de Milena BusquetsCliment de Josep M. Fonalleras,  Mare i filla de Jenn Díaz i La ràbia de Lolita Bosch són els 10 títols escollits.

L’aniversari també arrenca amb d’altres novetats amb pas endavant segons ha destacat l’editor  Miquel Adam, “volem ser una editorial mitjana i cooperativa del segle XXI: ambiciosa, arriscada, entregada a la cultura d’aquest país, però rendible”.

En aquest sentit,el director editorial Joan Carles Girbés ha apuntat dos punts clau de l’actual rumb: editar menys títols per fer-los créixer més -cuidant encara més els textos, els autors i la promoció- i seguir amb l’esperit dels últims anys de moure’ns per tot el territori de parla catalana.