palomas 02

Els premis convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) tenen els jurats de joves lectors més nombros de l’estat espanyol amb gairebé 5.500 infants i joves.
El “Jove Jurat” es constitueix en el seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre.

L’edició d’aquest any han estat guardonats les novel·les ‘Un fill d’Alejandro Palomas(La Galera) a la categoría de Categoria 15-16 anys i L’home dels records (Cruïlla) de Lois Lowry Categoria 13-14 anys

un fillUn fill
Alejandro Palomas
La Galera

Un fill d’Alejandro Palomas L’obra d’ Alejandro Palomas va molt més enllà del públic juvenil i narra la vida d’en Guille, un nen de 9 anys que sent una gran admiració per Mary Poppins. La novel·la explora la vida d’aquest noi que viu amb el seu pare i té una relació més aviat distant. La seva mare no viu amb ells i la seva absència es fa notar a la novel·la. La gràcia de la novel·la és la galeria de personatges que ens ajudaran a entendre, per mitjà de capítols narrats per diverses veus, esbrinar les claus del comportament del jove i la seva admiració total al personatge de Mary Poppins. Les converses amb la psicòloga de l’escola o la seva única amiga, la Nàdia formen part de la galeria de personatges que ens ofereix Alejandro Palomas a ‘Un fill’’. La novel·la va ser guardonada amb el Premi L’Illa dels Llibres 2015.

lhomedelsrecordsL’home dels records
Lois Lowry
Cruïlla
La novel·la ens situa en un futur no molt llunyà, en el que el món s’ha aïllat creant una societat impol·luta, sense esquerdes, on no hi ha espai pels sentiments. Aquesta voluntat d’ordre, de racionalitat, porta a crear un personatge únic: el Dador, persona que recull tots aquells records que poden fer malbé la pau i fer aflorar la discòrdia a partir del record, del patiment o el temor. Tot, però, comença a torçar-se quan el Dador escull el jove Jonàs perquè esdevingui el proper tresorer dels records. I és que el que ningú pensa és