Albert Manent, rep aquest dimarts el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.


El filòleg, historiador i escriptor Albert Manent rep aquest dimarts al Palau de la Música Catalana de Barcelona el XLIII Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

El premi el lliura  Òmnium Cultural, i el Jurat ha decidit atorgar el Premi a Albert Manent perquè la seva trajectòria és “un clar exemple de maduresa literària, historiogràfica i de compromís i activisme cultural amb Catalunya”

Albert Manent va militar en el moviment universitari catalanista, va ser un dels fundadors de ‘Serra d’Or’ i al costat de Josep Benet va ser un dels cofundadors de les Edicions Catalans de París, però de tota la seva trajectòria destaca la seva faceta de memorialista.�
Com historiador ha publicat nombroses biografies i estudis, i ha participat en obres col·lectives tan importants com l”Encilopèdia Catalana’, el ‘Diccionari d’Història Eclesiàstica de Catalunya’ i la ‘Història de la Literatura Catalana’. També ha publicat poesia, narrativa i assaig. 
Ha escrit la biografia de Josep Carner, Carles Riba, Tomàs Garcés i  Marià Manent. Ha publicat obres sobre la Guerra Civil i l’Església catalana, i s’ha dedicat també a la crítica literària.
Albert Manent  ha estat un nom clau de la resistència cultural contra el franquisme.
Entre els premis aconseguits per Manent destaquen el Premi Josep Pla el 1987 i Ramon Llull el 1995.
El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, distinció que atorga des del 1969 l’entitat Òmnium Cultural.