Acceso no autorizado, un thriller informàtic i polític

Belen Gopegui utilitza la trama d’un thriller per parlar de política i envidenciar el seu desencant dels diferents governs socialistes.

Acceso no autorizado(Mondadori) compta amb Julia Montes, una vicepresidenta del govern que descobreix un dia que un hacker ha aconseguit infiltrar-se en el seu ordinador. La vicepresidenta decideix no avisar a l’equip de seguretat informàtica del govern del cas,i veure com evoluciona tot plegat. Aviat establirà una relació amb el hacker mitjançant la xarxa, i aquest li proporcionarà documents valuosos que serviran a la vicepresidenta en les seves gestions polítiques.

Aquesta trama es va intercalant amb un altre que té com a protagonista a un prestigiós advocat que ha decidit ajudar a un jove hacker amb problemes.

Acceso no autorizado permet a Belen Gopegui arremetre contra les transformacions sofertes pel Partit Socialista Obrer Español (PSOE) des del Congrés Extraordinari de setembre de 1979, el suport del PSOE a l’entrada d’Espanya en l’OTAN.

Acceso no autorizado és la vuitena novel•la de Belén Gopegui, autora entre d’altres novel•les de La escalera de los mapas i després va seguir amb Tocarnos la cara, La conquista del aire i Lo real.

 

«No somos más que bolas de billar en un tablero que obedece siempre a la misma cascada de causas y efectos», pero, en contadas ocasiones, una leve objeción o, incluso, una omisión puede cambiar el rumbo de las cosas. (Acesso no autorizado)