Anna Manso, Laia Longan i Rodrigo Muñoz han estat els guardonats en l’onzena edició del premi.

atrapallibresEls premis convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) tenen com a jurat a gairebé 5.500 infants i joves.

Aquest “Jove Jurat” es constitueix en el seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre.
L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 7 de juny a les 10.30 h a l’auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça de Lesseps, s/n).

L’onzena edició de Premi Atrapallibres han estat premiats :

CATEGORIA 9 ANYS 
amics monstruososAmics monstruosos.
Anna Manso
Il·lustr. Gabriel Salvadó
Animallibres

Els pares de la Sandra no són allò que en podríem dir uns pares professionals. Són molt joves, i sovint té més sentit comú i més capacitat organitzativa la filla que els seus progenitors. A l’escola la Sandra se sent diferent. No hi té amics, l’Aina i la Bet són insuportables, de vegades es distreu del que passa a la classe… sort d’en Martí, amb ell sí que s’ho passa bé. I és que la Sandra és tímida, molt tímida, i poruga, molt poruga. Seran els seus amics monstruosos –un gos zombi, un gat mòmia, una tortuga Frankenstein, i unes periquites fantasma– els que ajudaran la Sandra a veure-hi clar, malgrat la son que li fan passar.

 

CATEGORIA 10 ANYS
Jo que vaig dormir amb lleonsJo que vaig dormir amb lleons
Laia Longan
Il·lustr. Sonja Wimmer
Animallibres, 2014.

En Tom és un noi orfe que, un dia, se sent cridat per un dels personatges d’un circ, al qual ell s’hi acabarà afegint, amb l’objectiu de cercar el seu pare i els seus orígens. Al meravellós món del circ, viurà tot d’aventures, amb amics i també amb algun enemic. Una obra que barreja de manera destra i delicada tocs de realisme, aventura i fantasia.

 

CATEGORIA 11-12 ANYS
EL SIGNE PROHIBITEl signe prohibit
Rodrigo Muñoz

Edebé
En Jordi no sap on és la seva millor amiga, l’Aleksandra. De fet, no ho sap ningú perquè ha desaparegut. I mentre la policia fa preguntes i més preguntes sobre la seva desaparició, ell intentarà investigar pel seu compte, solidaritzant-se i fent-se la promesa de parlar sense la primera vocal mentre la seva companya de classe no hi torni. Com podreu imaginar, les situacions en què es trobarà el Jordi seran d’allò més rocambolesques, entranyables i divertides.