Llegir en Català publica una antologia de relats amb autors del seu catàleg  on destquen Jenn Díaz, Jordi Puntí, Andreu Martín, Vicenç Pagès Jordà i Mar Bosch.

Les editorials que formen part  de Llegir en Català han encarregat a 25 autors del seu catàleg un relat a partir d’un objecte, motiu, fet, aliment que trobessin prou significatiu de l’àmbit cultural català.

Amb aquest punt de partida els  autors que han participat d’aquest projecte han escrit relats que va des de el famós tovalló del contracte de Leo Messi amb el Barça al cargol poma psssant pel 600, l’allioli, el Tibidabo o les enxanetes dels castellers formen part dels temes dels relats publicats.

Amb il·lustracions de Jordi Borràs i textos d’Enric Aguilar, Jordi Puntí, Lluís Llort, Joan Pons Bover, Anna Molina, Jaume Monzó, Laura Huerga, Sebastià Bennasar, Lluís Calvo, Joan-Lluís Lluís, Enric Borràs, Tina Vallès, Cesk Freixas, Vicenç Pagès Jordà, Tomàs Vibot Railakari, Adrià Pujol Cruells, Isabel Sucunza, Andreu Martín, Jenn Díaz, Marta Orriols, Víctor Sabaté, Joan Benesiu, Matthew Tree, Joni D. i Mar Bosch.

Tina Vallès recorda un dels llibres clàssics de la literatura infantil catalana com és ‘El zoo d’en Pitus’.  Jordi Puntí ret un homenatge al tovalló de paper on es va signar el contracte de Leo Messi amb el Barça.

Laura Huerga dedica el seu relat a l’ukelele del grup Manel, Lluís Llort a la tradició del tió de Nadal, Andreu Martín a la sardana, Vicenç Pagès Jordà al 600 i Jenn Díaz al cargol poma que amenaça els arrossars del delta de l’Ebre.

El cul de la lleona de Girona sota l’atenta mirada de l’escriptora Mar Bosch, la boina de Josep Pla  analitzada per Víctor Sabaté, el peveter del Fossar de les Moreres  amb Marta Orriols i els ous del museu de Salvador Dalí de la mà de Lluís Calvo són altres relats que apareixen ‘Vols dir que som això?

Una aproximació diferent i gens tradicional per intentar esbrinar com som els catalans, això si, sempre amb una mirada plena d’humor i ironia.