’18 poemes de Nadal i un de Cap d’Any’, el llegat de Joana Raspall

Editorial Mediterrània publica la darrera obra de la poeta catalana amb il·lustracions d’Ignasi Blanch.

18 poemes de Nadal i un de Cap d’Any  Joana Raspall

Divuit poemes de Nadal i un de Cap d’Any és un  recull de poemes de Joana Raspall majoritàriament inèdits i d’altres publicats en diverses editorials com La Galera, Baula i PAM.

Les il·lustracions  d’Ignasi Blanch fan que les poesies de Joana Raspall siguin visualment molt atractives, gràcies també  a un desplegable central amb la il·lustració d’un pessebre.
18 poemes de Nadal i un de Cap d’Any,Carles Duarte al pròleg del llibre  defineix la poesia de Raspall com ‘delicada, subtil, aparentment càndida i ingènua, juganera, hi redescobrim la saviesa humana i lingüística d’una escriptora extraordinària que ha estat capaç de colpir-nos amb llibres majors per a adults com Jardí  vivent.’

La selecció dels poemes i edició l’ha realitzat Mercè Ubach  i vol ser un homenatge a expressions i imatges nadalenques.

La majoria dels poemes són inèdits i Ubach asegura al final de llibre  ‘que molts dels poemes han passat molts anys en un calaix, a les fosques, han estat sense la companyia dels lectors. Al principi els poemes de calaix són tímids i esmunyedissos, però si els llegiu molts cops i els dieu ben alt, els ajudareu a dir tot el que volen dir.
Per acabar fent un repte al lector del llibre  ‘Qui vol ser el primer a pujar dalt de la cadira?’

 

 Joana Raspall Ignasi blanch