Els tres grans èxits de Raig Verd han estat: Tardor, d’Ali Smith; Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin i Un mag de Terramar, també de Le Guin.   

El 28 de febrer de 2012, Raig Verd publicava els seus dos primers títols del seu catàleg: A dalt tot està tranquil de Gerbrand Bakker —guanyador del Premi Llibreter aquell any— i La pesquisa de Juan José Saer. Deu anys després, ha publicat 177 títols: 107 novel·les, 43 assaigs i 27 singulars o fora de col·lecció.

Pel que fa al nombre d’autors, l’editorial ha incorporat al seu catàleg un total de 54 autors, dels quals els més publicats són: Ngugi wa Thiong’o, Svetlana Aleksiévitx, Ali Smith, Gerbrand Bakker, Jean Echenoz, Nnedi Okorafor, Ursula K. Le Guin, Juan José Saer.

Els tres grans èxits de Raig Verd han estat: Tardor, d’Ali Smith; Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin i Un mag de Terramar, també de Le Guin.

L’editora de Raig Verd, Laura Huerga recorda que “Els títols que considerem que han estat fites importants en la incidència en els debats i en la creació de nou pensament són, en narrativa: Cap altre amic que les muntanyes, de Behrouz Boochani, Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin (per la seva capacitat de crítica a les jerarquies, el poder i el capitalisme) i els llibres de Nnedi Okorafor (pel seu missatge antiracista)”. Pel que fa a l’assaig “són: Descolonitzar la ment, de Ngugi wa Thiong’o, Refugiats climàtics, de Miguel Pajares i, en general, tota la col·lecció d’assaig, on només seleccionem entre quatre o cinc títols cada any sobre les qüestions més importants a resoldre o sobre les quals reflexionar en la nostra societat”  ha assenyalat Huerga.

Pel que fa als autors més venuts del catàleg són: Ursula K Le Guin, Ali Smith, Gerbrand Bakker, Juan José Saer, Jean Echenoz i Ngugi wa Thiong’o.

Quant a la llengua original dels llibres de Raig Verd, s’han publicat obres d’un total de 13 llengües diferents: rus, català, kikuiu, anglès, castellà, francès, neerlandès, grec, alemany, portuguès, polonès, croat i gallec.

Raig Verd ha anunciat la nova col·lecció juvenil en català, a càrrec de Mariló Álvarez, el primer còmic en català publicat per Raig Verd, en autoria de menors no acompanyats en col·laboració amb artistes professionals catalans, i la primera obra de poesia de l’editorial, amb Colònia DMZ, de Don Me Chooi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here