Des de l’any 2006 el portal web L’Illa dels Llibres ha estat testimoni de l’actualitat literària.

El 10 de novembre de 2006 es va crear L’Illa dels Llibres i avui fem 15 anys. Us volem donar les gràcies per la confiança demostrada durant tots aquests anys.

Jordi Milian va ser el creador de L’Illa dels Llibres, ara fa 15 anys,  amb l’objectiu de crear una comunitat de lectors i autors on trobessin un punt de trobada. Altres objectius que sempre han estat presents a L’Illa dels Llibres des de la seva fundació han estat   fomentar la lectura i la passió per la literatura.

La novel·la “La pell freda” d’Albert Sánchez Piñol, ambientada en una illa, va servir d’inspiració per decidir el nom de L’ILLA DELS LLIBRES.

Volem donar les gràcies a tot el sector editorial pel suport i per la confiança durant tots aquests anys.

 

QUÈ FEM?

Notícies, entrevistes, espais d’opinió,crítiques literàries i concursos formen part dels espais habituals del portal web que també aposta per la literatura juvenil i infantil a més de publicar tastets amb els primers capítols de les novetats editorials. Les llistes de novetats publicades per Sant Jordi (Els 23 del 23) , Els 15 de l’Estiu i Nadal (Els 25 del 25) són seguides per milers de lectors que confien en les nostres recomanacions. Des de la seva creació, L’Illa dels Llibres ha publicat més de 6.000 articles amb actualitzacions diàries.

Donna Leon (2016)

ENTREVISTES A DESTACATS ESCRIPTORS NACIONALS I INTERNACIONALS

Durant els 15 anys escriptors reconeguts a nivell nacional i internacional han estat entrevistats. Hi destaquen els noms d’Assa Larsson, Daniel Glattauer, Lee Child, David Safier, Camilla Lackberg, Simon Scarrow, David Vann, Albert Sánchez Piñol,  Maj Sjowall, Joel Dicker, Dolores Redondo, Marta Rojals, Carlos Zanón, Laia Aguilar, Andreu Martin, Maria Barbal, Jonas Jonansson, Xavier Bosch, Alejandro Palomas, Ferran Torrent, Coia Valls, Martí Gironell o Jorge Bucay, Donna Leon

11 ANYS DEL PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

Es tracta d’un guardó a obra publicada i són els lectors del web qui decideixen amb el seu vot la novel·la guanyadora de cada edició. Jordi Cussà, Mar Bosch, Marta Orriols, Eva Baltasar, Rafel Vallbona, Maria Carme Roca, Alejandro Palomas, Care Santos, Albert Sánchez Piñol, Coia Valls i Eduard Marquez han estat els guanyadors de les sis edicions del premi que es lliura a principis de setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català.

COL·LABORADORS

L’Illa dels Llibres ha comptat durant tots aquests anys amb una nòmina de col·laboradors amb articles d’opinió de destacats autors i autores com Martí Gironell, Xulio R. Trigo, Núria Pradas, Maria Carme Roca,Raúl Montilla, Jordi Cantavella, Aureli Vázquez, Marc Moreno i Care Santos entre d’altres.

PRESÈNCIA A LES XARXES

L’illa dels Llibres està present a les xarxes de Facebook, Twitter i Instagram a més de comptar amb un canal de youtube.

REVISTA DIGITAL

L’Illa dels Llibres ha estrenat aquest any una revista en format digital que recull cada mes els articles més importants al mateix temps que s’inclouen articles i reportatges inèdits. La revista vol ser una forma més de comunicar la passió pels llibres i la lectura.

NOVENA EDICIÓ DEL SORTEIG DE LA GRAN PANERA LITERÀRIA
L’Illa dels Llibres vols premiar als seus lectors amb el sorteig de lots de llibres gràcies a les aportacions de diverses editorials. El sorteig començarà a principis del mes de desembre i finalitzarà el 7 de gener de 2022.

RECONEIXEMENTS

L’Illa dels Llibres ha comptat amb molts reconeixements des de la seva creació per part dels mitjans de comunicació i del món editorial.
L’any 2010, quan encara era un blog, i no una web com és avui en dia, va rebre el Premi  Blocs Catalunya, al millor bloc de literatura en català i Premi Lletra de la UOC, 2010. L’Illa dels Llibres també ha estat una web recomanada i comentada en publicacions com:  El diari Avui, El Mundo i Time Out i en emissores de ràdio com RAC1, Ràdio 4,Catalunya Ràdio, IcatFM i espais televisius com Qwerty de Btv i L’Espai Internet de TV3.

L’Illa dels Llibres també ha comptat amb espais radiofònics a La Xarxa Ràdio i a Ràdio 4. També ha organitzat activitats durant la Setmana del llibre en Català i a La Casa del Llibre de  Rambla Catalunya Barcelona i ha participat en d’altres esdeveniments literaris com Kosmòpolis 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here