L’autora de “Les calces al sol” rebrà el guardó el diumenge 10 de setembre a les 12:30 h (Escenari 1) al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la celebració de la Setmana del Llibre en Català.

La novel·la ‘Les calces al sol’ de  Regina Rodríguez Sirvent ha guanyat el XIII Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. 

El DIUMENGE 10 de setembre coincidint amb la celebració de La Setmana del Llibre en Català es farà l’acte de  lliurament del premi a l’escenari número 1 del Moll de la Fusta a les 13.30 h.

L’acte de lliurament que comptarà amb la presència de l’escriptora Regina Rodríguez Sirvent i l’editor Joan Rimbau. Presentació a càrrec de Jordi Milian, director de L’Illa dels Llibres i lectura de textos a càrrec de l’actriu i escriptora Coia Valls.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2022 i juliol de 2023 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 4.000 vots.

L’acte gratuït o obert a tothom també comptarà amb personalitats vinculades del sector editorial.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca,  Rafel Nadal,  Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch, Jordi Cussà i Sebastià Alzamora han estat els guardonats en les anteriors edicions.

La novel·la “Les calces al sol” (La Campana) ha estat una de les revelacions de la temporada literària on Regina Rodríguez ofereix una divertida novel·la plena d’humor protagonitzada per la Rita Racons una estudiant de psicologia que se’n va a Atalanta (Estats Units) a fer d’au-pair. El dia a dia amb la familia Bookland. que esperen que la nova au-pair estigui a l’altura del que exigeixen les ments privilegiades dels nens de la casa. Els seus problemes amb l’idioma i tot un seguit d’aventures i sucessos divertits formen part de l’argument d’una novel·la que destaca per uns grans diàlegs amb un estil molt cinematogràfic.

Es tracta de la primera novel·la de Regina Rodríguez Sirvent que compta amb certs punts autobiogràfics tal i com assegura a l’inici de la novel·la “la semblança entre els personatges ficticis i reals no és pura coincidència”. L’escriptora també va marxar fa quinze anys a fer d’au-pair als Estats Units i com la protagonista va estudiar psicologia.

Regina Rodríguez Sirvent s’ha adreçat als lectors de L’Illa dels Llibres per agraïr el guardó. Arran de la publicació de la novel·la assegura haver viscut “Una de les millors histories de la meva vida. La de recórrer Catalunya coneixent lectores i lectors que han estimat els personatges tan com jo. Que s’han perdut fins a Alabama amb mi, que s’han assegut a la taula dels sopars super intel·lectuals dels Bookland, que s’han elevat amb les calces de la iaia assecant-se al sol del terrat d’Alp. Que han plorat i han rigut als trens i als bars i han despertat a les seves parelles que intentaven conciliar el son, però un porc de peluix amb penis extensible s’havia de comentar.”

Agraeix també aquells “lectors i les lectores que quan han acabat les últimes pàgines que vaig escriure plorant pels carrers del Born, han tancat el llibre i l’han abraçat fort. I després d’això han fet el que explica per què jo rebo aquest premi: recomanar les calces, cridar-les i estimar-les. Fins i tot deixar la feina, fins i tot deixar-ho tot i marxar d’au-pair. Fins i tot posar-li a la teva gossa el nom de la protagonista”.

Finalment afirma que “Aquest premi és gràcies i per totes les Rites, dones, homes i gossos, que s’han atrevit a viure aquesta aventura. Aquest premi és tan meu com vostre”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here