L’acte de lliurament es realitzarà el dissabte 10 de setembre a les 13:30 h (Escenari 1) al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la celebració de la Setmana del Llibre en Català.

La novel·la ‘Ràbia’ de  Sebastià Alzamora ha guanyat el XII Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. 

El dissabte 10 de setembre coincidint amb la celebració de La Setmana del Llibre en Català es farà l’acte de  lliurament del premi a l’escenari número 1 del Moll de la Fusta a les 13.30 h.

L’acte de lliurament que comptarà amb la presència de l’escriptor Sebastià Alzamora i l’editor Josep Lluch. La presentació anirà càrrec de Jordi Milian, l’actriu i escriptora Coia Valls oferirà una lectura de textos de l’obra.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2019 i juliol de 2020 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.000 vots.

L’acte gratuït o obert a tothom també comptarà amb personalitats vinculades del sector editorial.

Sebastià Alzamora en declaracions a L’Illa dels Llibres s’ha mostrat satisfet del guardó i ha confessat “Quan vaig acabar d’escriure-la, me’n vaig sentir satisfet però m’inquietava la pregunta de si hi havia lectors per a una novel·la com Ràbia. Rebre ara el Premi L’Illa dels Llibres com a resultat de la votació dels lectors és una bella resposta a aquella pregunta.”

Sobre la novel·la, l’escriptor mallorquí assegura que “Ràbia que és una novel·la que amb prou feines té argument ni trama. Gairebé no té ni sinopsi. Un home viu a un nucli turístic en companyia d’una gossa; un bon dia (un mal dia, un dia pèssim) l’animal mor enverinat. En principi, això és tot: hi ha algunes altres coses, però essencialment es tracta d’això.”

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro PalomasMaria Carme Roca,  Rafel Nadal,  Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch, i Jordi Cussà han estat els guardonats en les anteriors edicions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here