0 Flares 0 Flares ×

L’editorial La Butxaca reuneix en un volum les tres novel·les; Se sabrà tot, Homes d’honor i Eufòria.

portada_dani-santana-la-trilogia_xavier-bosch_Xavier Bosch va guanyar el Premi Sant Jordi 2009 amb  Se sabrà tot (Proa). Llavors iniciava iniciava una trilogia protagonitzada pel periodista Daniel Santana.  La relació entre periodisme i poder a més de la crisi del sector periodístic centren les tres novel·les publicades per Xavier Bosch.

A Se sabrà tot ens explicava l’actualitat de la premsa escrita a més d’una investigació amb la presència d’una xarxa d’Al-Qaida a Barcelona.
A Homes d’honor es centrava en les màfies, la relació entre el periodisme i el poder arran d’un testimoni de l’incendi del Liceu que assegura conèixer una versió ben diferent a l’oficial sobre les causes del fet.
Finalment a ‘Eufòria’ Dani Santana investiga certes pràctiques sobre el sistema sanitari i el poder de les farmacèutiques.

De moment Xavier Bosch ha publicat tres novel·les amb el personatge de Dani Santana. L’any 2005 va guanyar el premi Ramon Llull amb ‘Algú com tu’ una novel·la molt diferent a les anteriors.

Preguntat a L’Illa dels Llibre sobre un possible retorn a les històries de Dani Santna, l’autor responia que el personatge es trobava ‘descansat i esperant a veure si hi ha algun merder per investigar i fer una nova novel·la’.