Terry Hayes reivindica la novel·la d’espionatge a ‘Soy Pilgrim’

La novel·la actualitza el gènere i pot marcar un abans i un després en les novel·les d’espionatge.

Soy Pilgrim_152X230Fins ara el nom de Terry Hayes apareixia com a guionista en els crèdits de pel·lícules com Mad Max, Calma total , Límite vertical entre d’altres.
Ara el seu nom sona amb més força gràcies a la novel·la ‘Soy Pilgrim (Salamandra). Debuta amb una novel·la d’espionatge que compta amb els ingredients habituals del best-seller que es caracteritzen per un ritme àgil i molt cinematogràfic amb molt poques concessions a les descripcions.
Malgrat això i les més de 800 pàgines de la novel·la, Terry Hayes sap captar l’atenció del lector amb una història protagonitzada per Pilgrim, un espia que ha treballat en els serveis secrets que va adoptant diverses identitats per passar desapercebut després d’esborrar qualsevol dada referent al seu passat.
En la seva feina és el millor i per aquest motiu li encarreguen la tasca de seguir la pista d’un temut i invisible terrorista anomenat el Sarraceno, que té clares intencions d’atacar en el cor dels Estats Units per mitjà d’un virus letal de la verola i provocar un atac terrorista massiu.

” Vi el futuro y supe que la época de los funamentalistas y los fanáticos ya había quedado atrás, que en su estela estaba surgiendo una nueva generación de terroristes, y probablemente el tipo que había conseguido sintetitzar una nueva cepa de viruela, un hombre muy culto y experto en tecnologia, era le primer ejemplar. Los cavernícoles que utilizaban cinturons de explosivps y aviones de pasajeros convertidos en misiles estaban tan anticuados como los teléfonos fijos”

La novel·la  narra les conseqüències del radicalisme religiós dels països islàmics i ens ofereix el procés que experimenta un jove d’Arabia Saudí  de catorze d’anys a convertir-se en un dels terroristes més buscats del planeta.
Nova York, Afganistan, Turquia, París i Moscou són escenaris on transcorre l’acció d’una novel·la marcada per l’amenaça del terrorisme islàmic que descriu amb molts detalls el funcionament de les agències d’intel·ligència.

En contra de la novel·la hi trobem uns personatges mancats de sentimentalisme i un final al més pur estil Hollywood. Però sense cap mena de dubte un dels encerts de ‘Soy Pilgrim’ és el gran coneixement en qüestions referents a l’espionatge de l’autor i aconseguir que el lector mantingui l’interès fins al final per saber  com encaixen les peces del trencaclosques presentat per Hayes.