Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2018.

Melcior Comes ha estat premiat en la categoria de novel·la per ‘Sobre la terra impura’ (Proa). L’autor s’endinsa en la història de la família Verdera, una família poderosa de
Mallorca, antics falangistes, que es van fer rics fent sabates. Ambientada en el present, el protagonista és un escriptor mallorquí que viu a Barcelona i que era amic d’infantesa del fill petit de la família, en Leo.
Un dia li encarreguen escriure la biografia de la mare del Leo (que acaba de morir), una actriu de que va deixar tot un seguit de dietaris sobre la seva vida. De mica en mica, el protagonista descobrirà que els dietaris de la famosa actriu amaguen un secret molt fosc que podria desmuntar l’imperi dels Verdera, cosa que ells no estan disposats a permetre de cap de les maneres. ‘Sobre la terra impura’ és la setena novel·la de Melcior Comes i possiblement la més ambiciosa amb ingredients de misteri inspirada en fets reals.

Per la seva banda l’escriptor  Sergi Pàmies amb ‘L’art de portar gavardina’ (Quaderns Crema) ha estat guardonat a la modalitat de narració.L’escriptor Sergi Pàmies ‘L’art de portar gavardina’, un recull, de tretze contes que podríem qualificar dels més personals que ha escrit fins ara. Els contes narren  episodis de la pròpia infantesa a la vellesa dels pares, del romanticisme de la decepció al pànic d’estar a l’altura de les expectatives dels fills, la separació de la parella i la difícil relació amb els fills. Sergi Pàmies ens ofereix un autoretrat transformat en tretze contes molt personals.

El poeta i narrador Sebastià Alzamora ha rebut el premi en la categoria de poesia per l’obra ‘La netedat’ (Proa) i Esther Tallada en el de Traducció per ‘Llum d’agost’, de William Faulkner (Edicions 1984).

Ingrid Guardiola, ha rebut el premi Crítica Serra d’Or per l’assaig ‘L’ull i la navalla’ (Arcàdia) i el de Biografía,l’ha rebut  Agustí Pons per ‘Maria Aurèlia Capmany, l’època d’una dona’ (Meteora)

En les categories de Literatura infantil i juvenil els premiats han estat: ‘Un pèl a la sopa’ (Flamboyant), d’Àlex Nogués i Guridi; ‘La maleta’ (Babulinka Books) de Núria Parera, i ‘Naixements bestials’ (Zahorí Books), d’Aina Bestard.

Tot i no comptar amb dotació econòmica, el Premi de la Crítica Serra d’Or continúa comptant amb força prestigi en el sector editorial.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here